Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Αγοραπωλησία μετοχών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διερευνάται από την επιτροπή Πόθεν Έσχες

Ζήτημα αγοράς και πώλησης μετοχών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την περίοδο που ήταν βουλευτής προέκυψε στην επιτροπή ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής η οποία αναμένεται να εξετάσει τη νομιμότητα των ενεργειών του προέδρου της ΝΔ.



Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Έσχες Γιώργος Βαρεμένος πληροφορήθηκε από τις υπηρεσίες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγόρασε στις 15 Μαρτίου του 2013 μετοχές Samsung αξίας 10.912 δολαρίων από διεθνές χρηματιστήριο τις οποίες φέρεται να πώλησε το 2014.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (3213/2003) οι βουλευτές απαγορεύεται να διενεργούν χρηματιστηριακές συναλλαγές.
 Η επιτροπή αναμένεται να διερευνήσει τη νομιμότητα τόσο των συναλλαγών όσο και το αν όφειλε να δηλώσει την αγοραπωλησία ο κ. Μητσοτάκης στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013 αλλά αφορά τη χρήση του 2012.
Κατά πληροφορίες η υπόθεση των μετοχών του κ. Μητσοτάκη θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής.

ΝΔ: "έχουν δοθεί ήδη εξηγήσεις"

Από την πλευρά της, όμως, η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. «Όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις έχουν δοθεί ήδη στην επιτροπή Πόθεν Έσχες» δήλωσαν κατηγορηματικά συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ.

Εντωμεταξύ, η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής κάλεσε τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη να καταθέσει στοιχεία και παραστατικά για τα κενά που έχουν εντοπιστεί στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες του.

Ειδικότερα ο επικεφαλής του ΔΟΛ καλείται να καταθέσει παραστατικά μεταβίβασης μετοχών, τραπεζικών καταθέσεων για σειρά ετών (έχει καταθέσει μόνο για το 2013 και το 2014), στοιχεία εξυπηρέτησης δανείων και άλλα έγγραφα καθώς οι δηλώσεις του φέρεται να παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις αλλά και "ύποπτες" συμπτώσεις ποσών.


Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg