Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ο διευθυντής της CIA έθεσε θέμα αποχώρησης του Άσαντ


Ο διευθυντής της CIA έθεσε το θέμα της αποχώρησης του Άσαντ κατά την επίσκεψη του στην Μόσχα
Ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν έθεσε το θέμα της αποχώρησης από την εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σε ρώσους αξιωματούχους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Μόσχα...

... στις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Μόσχα, Γουίλιαμ Στίβενς στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

«Ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν ταξίδεψε στην Ρωσία στις αρχές Μαρτίου για να τονίσει στους ρώσους αξιωματούχους τη σημασία η Ρωσία και το συριακό καθεστώς να εφαρμόσουν –βάσει συμφωνιών– την κατάπαυση των εχθροπραξιών στην Συρία», σημείωσε ο Στίβενς.

«Ο διευθυντής Μπρέναν επίσης επανέλαβε την σταθερή υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης σε μια αληθινή πολιτική μετάβαση στην Συρία και την ανάγκη αποχώρησης του Άσαντ (σ.σ. από την εξουσία) ώστε να διευκολυνθεί μια (πολιτική) μετάβαση που θα εκφράζει την επιθυμία του συριακού λαού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπρέναν είχε μεταξύ άλλων συναντήσεις στη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) και η επίσκεψή του δεν είχε σχέση με την απόφαση της Μόσχας να αρχίσει να αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Συρία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, αρμόδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας 'Ολεγκ Σιρομολότοφ.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα ο Μπρέναν δεν είχε επαφές με το Κρεμλίνο.








πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg