Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Τέλος στην πολύωρη περιπέτεια αεροπειρατίας της Egyptair

Παραδόθηκε ο δράστης της αεροπειρατίας

Στα χέρια των κυπριακών αρχών βρίσκεται πλέον ο 59χρονος μετά την πολύωρη αεροπειρατεία στο αεροσκάφος της EgyptAir.

Η κυπριακή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από το δράστη να κατεβαίνει τη σκάλα του αεροπλάνου με τα χέρια ψηλά.

Αργότερα, η είδηση της παράδοσης του αεροπειρατή επιβεβαιώθηκε και από την κυπριακή κυβέρνηση.

Λίγο μετά τις 14:30 εγκατέλειψαν το αεροπλάνο και οι τελευταίοι επιβάτες και μέλη του πληρώματος που κρατούνταν όμηροι. Μάλιστα στον τηλεοπτικό φακό φάνηκε ένα άτομο να εγκαταλείπει το αεροσκάφος από το παράθυρο του πιλοτηρίου.

Το μυστήριο της υπόθεσης καλείται τώρα να εξιχνιάσει η κυπριακή αστυνομία.

«Δεν πρόκειται περί τρομοκρατίας. Πρόκειται περί ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης»  αναφέρει επίσημη ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης.

Στο Κάιρο, ο πρωθυπουργός Σερίφ Ισμαήλ δεν έριξε πολύ περισσότερο φως στην υπόθεση: «Κάποιες στιγμές ζητούσε να συναντηθεί με εκπρόσωπο της ΕΕ, άλλες έλεγε ότι ήθελε να πάει σε άλλο αεροδρόμιο, αλλά δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο».

Στις πρώτες πληροφορίες λίγο μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους στη Λάρνακα, είχε γίνει γνωστό ότι ο αεροπειρατής ζήτησε να έρθει σε επαφή με την Κύπρια πρώην σύζυγό του και να της παραδώσει τετρασέλιδη επιστολή.

Το Κάιρο έδωσε και πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά του: είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας και ονομάζεται Σαΐφ Ελ Ντι Μουσταφά. Ακολούθησε και η δημοσιοποίηση φωτογραφίας του.
Πρόκειται για αντιπολιτευόμενο της κυβέρνησης Αλ Σίσι και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην στέλεχος του αιγυπτιακού στρατού.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο Αιγύπτιος Πρόεδρος τηλεφώνησε στον κ. Αναστασιάδη και τον ευχαρίστησε για τον χειρισμό της υπόθεσης της αεροπειρατείας  από τις κυπριακές αρχές.

Ο Έλληνας πρέσβης στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες  μετέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου είχε συνάντηση με τους μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Ιωανουπόλεως, Δαμασκηνό, και Νιτρίας, Νικόδημο.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg