Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group την Παρασκευή



Τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group (EWG) θα πραγματοποιηθεί αύριο 1η Απριλίου με τη συμμετοχή των Ντέκλαν Κοστέλο, Ράσμους Ρεφερ και Νίκολα Τζιαμαριόλι και ενδεχομένως της Ντέλια Βελκουλέσκου.


Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της ευρωζώνης αναμένεται δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις προς την Ελλάδα για το ποιες υποχωρήσεις πρέπει να γίνουν ώστε να κλειδώσει αρχικά μια συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η οποία θα επιτρέψει εν συνεχεία τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτή.

Το EWG θα ενημερωθεί από τους εκπροσώπους των θεσμών και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη για το μείγμα των μέτρων που θα οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018 και τις παρεμβάσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό ύψους 5,25 δισ. ευρώ που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό.

Επιδίωξη όλων των πλευρών είναι να υπάρξει μια συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων έως τις 13 Απριλίου, η οποία θα αποτελέσει και τη βάση των συζητήσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, συζητήσεις που θα γίνουν στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ μεταξύ 15-17 Απριλίου στην Ουάσιγκτον. Εάν το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί η κυβέρνηση θα καταθέσει πριν το Eurogroup της 22ας Απριλίου τα σχετικά νομοσχέδια στη Βουλή.

Το Euro Working Group έχει προγραμματίσει έκτακτη διάσκεψη στις 7 Απριλίου για να αποτιμήσει την πρόοδο των συζητήσεων μεταξύ Ελλάδος και θεσμών και να παρέμβει για να ξεπεραστούν πιθανά ακανθώδη ζητήματα.



Πηγή:   cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg