Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

"Nα κατασκευαστεί πόλη για τους Σύρους πρόσφυγες στη βόρεια Συρία", λέει ο Ερντογάν



Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε να κατασκευαστεί μια πόλη στη βόρεια Συρία, με στόχο να φιλοξενήσει ένα μέρος των προσφύγων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα ΜΜΕ.

"Θέλω να σας πω κάτι. Ποια είναι η λύση; Κατασκευάζουμε μια πόλη στη βόρεια Συρία για να επανεγκαταστήσουμε τους πρόσφυγες", δήλωσε χθες βράδυ ο τούρκος πρόεδρος, τον οποίο επικαλείται σήμερα το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η πόλη αυτή μπορεί να κατασκευαστεί κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας, σύμφωνα με τον Ερντογάν.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

«Είμαστε πολύ ευτυχείς για το ότι μπορούμε να δηλώσουμε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία ολοκλήρωσαν όλα τα hotspots, τα οποία, τώρα, είναι πλήρως λειτουργικά» δήλωσε ο επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος ,στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Skytg24.

«Το 100% των ανθρώπων που φτάνει στις δυο αυτές χώρες, πλέον, καταγράφεται και πραγματοποιείται διαδικασία ταυτοποίησης. Λαμβάνονται τα δακτυλικά αποτυπώματα όλων, αυτές είναι ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις. Το σχέδιο κατανομής των προσφύγων, τώρα, μπορεί να βρει πλήρη εφαρμογή», πρόσθεσε ο κ.Αβραμόπουλος.

Όπως είπε ο κοινοτικός Επίτροπος, 100.000 άνθρωποι θα μπουν στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία των τελευταίων μηνών, είπε ότι το 57% των προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη είναι παιδιά και ότι πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα με τα Σκόπια.










πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg