Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

O πρωθυπουργός προανήγγειλε εξεταστική επιτροπή, που θα βγάλει πόρισμα ώς τον Μάιο, για τα δάνεια σε κόμματα και σε ΜΜΕ.

Τσίπρας: Εξεταστική για τα δάνεια με πόρισμα τον Μάιο
(ΑΠΕ )
Οξύτατη επίθεση στη ΝΔ για παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, ειδικά την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά...

... εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αποκρούοντας τις καταγγελίες περί παρέμβασης Παπαγγελόπουλου στην εισαγγελέα Τσατάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε εξεταστική επιτροπή, που θα βγάλει πόρισμα ώς τον Μάιο, για τα δάνεια σε κόμματα και σε ΜΜΕ.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην υπόθεση Παπασταύρου, λέγοντας ότι αποτελεί «θρυαλλίδα και σύμβολο ξεπεσμού του παλαιού πολιτικού συστήματος», ενώ έθεσε ερώτηση προς τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη γαιτί καλύπτει το δίδυμο Σαμαρά - Παπασταύρου.

Απευθυνόμενος πάλι στον κ. Μητσοτάκη ζήτησε εξηγήσεις για τις σχέσεις του κυκλώματος εκβιαστών με τη ΝΔ, μιλώντας για υπηρεσίες που προσέφεραν τα μέλη του κυκλώματος σε στελέχη της ΝΔ.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την επαναδιαπράγματευση του εξωδικαστικού συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens και καλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να συμματάσχουν στην επιτροπή.

«Ταλαιπωρημένος θεσμός»


Στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη, επιρρίπτοντας βαρύτατες ευθύνες στην ΝΔ. Μίλησε για παρεμβάσεις, όχι μόνο πολιτικές, αλλά και «από την επιχειρηματική ελίτ και την ολιγαρχία χρήματος».

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι παρά ένας βαθύτατα ταλαιπωρημένος θεσμός από παρεμβάσεις, παραδικαστικά κυκλώματα, συγκαλύψεις και ολιγωρίες, αλλά και από ένα δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο κακής ποιότητας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.


Πηγή
Νένα Σώκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg