Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

11 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Πάρκινσον

Και ξαφνικά, ο εγκέφαλός σου παύει να μιλάει με το σώμα σου. Μέρα με την ημέρα, βδομάδα με τη βδομάδα, χρόνο με το χρόνο, όλα γίνονται και πιο δύσκολα.

Μπορεί να πάρει πολλά χρόνια πριν αρχίσουν τα συμπτώματα να προκαλούν κύρια προβλήματα με την καθημερινή ζωή.

Το τρεμούλιασμα στα χέρια σου, το πουκάμισο που δε μπορείς να κουμπώσεις, και τα σερνάμενα πόδια σου που δε μπορούν να σε κρατήσουν σε ισορροπία, σε εξαντλούν και σε θλίβουν…

Η Νόσος του Πάρκινσον εξελίσσεται αργά και «ύπουλα». Μπορεί να συμβεί στον καθένα, να του χτυπήσει τη πόρτα της ανέμελης καθημερινότητάς του απ το πουθενά και κανένας δεν έχει βρει ακόμη τα αίτια που την γεννάνε.

Αυτή την ημέρα λοιπόν, συμπαραστεκόμαστε, ο καθένας μας με το δικό του τρόπο, στον συνάνθρωπό μας που πάσχει από αυτήν, γιατί πάνω απ όλα χρειάζεται να του ελαφρύνουμε τη θλίψη και τη λύπη που νιώθει στη δική του, διαφορετική πλέον ζωή...


Γρηγόρης Δασκαλάκης
Hellas2News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg