Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Σε διαπραγμάτευση οι στόχοι για μετά το 2018

Πρωτογενή πλεονάσματα: Σε διαπραγμάτευσηοι στόχοι για μετά το 2018

Η Ελλάδα δεσμεύεται για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018, αλλά οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung .

Το δημοσίευμα, με τίτλο: «Πώς θα εξελιχθεί το πόκερ για το ελληνικό χρέος», σημειώνει ότι το ΔΝΤ πιέζει να καθορισθούν οι στόχοι μετά το 2018 σε χαμηλότερο επίπεδο, καθώς θεωρεί πιο ρεαλιστικό κάτι τέτοιο.

Για το Ταμείο είναι σημαντικό να καθορισθούν όσο το δυνατόν χαμηλότερα τα πλεονάσματα, διότι μόνο τότε θα υπάρχει ασφάλεια για τους ξένους επενδυτές που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

«Στο Eurogroup, ωστόσο, υπάρχουν φωνές, που θεωρούν προτιμότερη την ελάφρυνση του χρέους σε δόσεις», για να διατηρούν καλύτερα την πίεσή τους στην Ελλάδα, προσθέτει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το θέμα του χρέους δεν θα είναι στην ημερήσια διάταξη του έκτακτου Eurogroup που μπορεί να συγκληθεί τη Μεγάλη Πέμπτη, εφόσον υπάρξει προοπτική συμφωνίας για το πακέτο μέτρων των 5,4 δις. ευρώ (που είχε συμφωνηθεί πέρυσι το καλοκαίρι) και το πακέτο εφεδρικών μέτρων 3,6 δις. ευρώ.

Εάν υπάρξει συμφωνία για τα δύο αυτά θέματα, σημειώνει η εφημερίδα, το πιθανότερο είναι ότι η Ελλάδα θα πάρει μεγαλύτερη δόση από την προβλεπόμενη των 5,4 δις. ευρώ για την πρώτη αξιολόγηση, καθώς έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που θα έπρεπε να έχει κλείσει αυτή.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg