Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Σημαντική πρόοδο παρατηρούν Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ΕΜΣ



Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για την τρέχουσα αξιολόγηση διαπιστώνουν οι θεσμοί, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης.

Η πρόοδος αυτή, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την έναρξη των συζητήσεων για τη βιωσιμότητα του χρέους, επισημαίνεται.

Όπως μετέδωσε το Reuters, σε κοινή ανακοίνωσή τους η Κομισιόν, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και ο ESM τονίζουν τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει μέχρι στιγμής και ξεκαθαρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση και τα κράτη - μέλη θα συνεχιστούν από τις έδρες των θεσμών.

Η συνέχιση των διαπραγματεύσεων έχει στόχο τη συμφωνία σε κάποια τελευταία στοιχεία του συνολικού πακέτου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του πακέτου των εφεδρικών μέτρων, όπως ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο ίδιος επισημαίνει πως το εν λόγω ζήτημα όπως και το ζήτημα του χρέους «ξεπερνάει» το επίπεδο της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, η οποία -όπως αφήνει να εννοηθεί- ολοκληρώνεται επιτυχώς με συμφωνία στο πακέτο των αναγκαίων μέτρων.

Η ίδια πηγή σημειώνει πως ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία για το έκτακτο Eurogroup.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg