Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Στο Ανόβερο ο Ομπάμα



Μετά την επίσκεψή του στη Βρετανία, ο Μπαράκ Ομπάμα μετέβη στο Ανόβερο της Γερμανίας, με στόχο να προωθήσει την συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ΤΤΙΡ, η οποία δέχεται επικρίσεις.

Ο Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται στο Ανόβερο για βιομηχανική έκθεση, συνοδεύεται από πολυμελή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.

Την Κυριακή έχει συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο, ενώ το βράδυ Ομπάμα και Μέρκελ θα παραστούν στα εγκαίνια της έκθεσης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP), με τους επικριτές της να σημειώνουν ότι πρόκειται για «αντιδημοκρατική» συμφωνία που θα μειώσει την ασφάλεια των τροφίμων, τα εργασιακά και τα περιβαλλοντικά πρότυπα.

Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον θα ήθελαν να την ολοκληρώσουν πριν από τη λήξη της θητείας του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το επόμενο έτος, όμως θα πρέπει να προσπεράσουν πολλά εμπόδια και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γερμανία.

Τη Δευτέρα προσφυγικό και αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα βρεθούν στο επίκεντρο μίνι Συνόδου Κορυφής, στην οποία θα συμμετάσχουν Ομπάμα, Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ματέο Ρέντσι και Ντέιβιντ Κάμερον.












πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg