Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βόγλης

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Βόγλης, μετά πολύμηνη ασθένεια.

Ο Γιάννης Βόγλης τους τελευταίους δυο μήνες νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Μέσα σε αυτούς τους  δυόμιση μήνες, υποβλήθηκε σε  τρία χειρουργεία. Έπασχε από ειλεό.

Έγινε γνωστός με τη φράση "Στάσου μύγδαλα" από την ταινία "Κορίτσια στον ήλιο"

Την ημέρα της γιορτής του, είχαν συμφωνήσει με την ηθοποιό Όλγα Πολίτου, να ανεβάσουν από την Αθήνα αυτή την φορά, το έργο του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ "Ο Χορός του Θανάτου".

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου 1937. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε στη θεατρική παράσταση "Η άνοδος του Αρτούρο" το 1961, υπό τη σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία "Οι Υπερήφανοι". Έγινε γνωστός από την ταινία "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο"' το 1966, ενώ σημαντική ερμηνεία του υπήρξε στην ταινία "Κορίτσια στον ήλιο"' του Βασίλη Γεωργιάδη.




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg