Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ανασχηματισμός ενόψει; Ακούγεται και πάλι ο Χρήστος Ζώης

Το χαρτί του ανασχηματισμού αναμένεται να «τραβήξει» σύντομα ο Πρωθυπουργός, υπό την προϋπόθεση ότι θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές και η αξιολόγηση.

 Ο Αλέξης Τσίπρας, 8 σχεδόν μήνες μετά τις εκλογές, θέλει να περάσει στην δεύτερη φάση της διακυβέρνησης, δίνοντας την αίσθηση της «ανανέωσης» και διορθώσεων στο κυβερνητικό σχήμα.

Επιπλέον, επιδιώκει να στείλει το μήνυμα της «διεύρυνσης» του χώρου με επιλογές προσώπων εκτός ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως, όμως, θέλει να οργανώσει την «επόμενη ημέρα» αλλά και την «οδό διαφυγής» δηλαδή τις εκλογές, σε περίπτωση που το απαιτήσουν οι περιπτώσεις.

Οι αλλαγές, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τοποθετούνται λίγο μετά το Πάσχα, εάν κλείσει στο αυριανό Eurogroup ή σε έκτακτο της επόμενης εβδομάδας η αξιολόγηση.

Όπως αναφέρουν συγκλίνουσες πληροφορίες ωστόσο, δεν θα είναι σαρωτικός ή δομικός. «Ανασχηματισμό θα κάνει αλλά μην περιμένετε να είναι σαρωτικός. Δεν έχει σπουδαίο πάγκο» ανέφερε προς τον ιστότοπο iefimerida.gr κυβερνητικό στέλεχος που έχει γνώση των παρασκηνιακών «ζυμώσεων».

Από όλες σχεδόν τις πηγές πληροφόρησης, προκύπτει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για την Προστασία του Πολίτη, Νίκος Τόσκας θα μετακινηθεί αν δεν βγει εντελώς εκτός κυβέρνησης.

Για την θέση του ακούγεται το όνομα του Χρήστου Ζώη.

Υπήρξε βουλευτής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και υφυπουργός Εσωτερικών, προσκείμενος στο «καραμανλικό» μπλοκ. Διεγράφη από την ΝΔ επειδή καταψήφισε το δεύτερο Μνημόνιο, το 2012 προσχώρησε για μικρό διάστημα στους ΑΝΕΛ όπου μάλιστα υπήρξε και εκπρόσωπος Τύπου.
Αποχώρησε στο τέλος του 2012, και ίδρυσε το 2013 το κόμμα «Νέα Μέρα».
Το 2015  διετέλεσε υπουργός Ναυτιλίας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου

Ο κ. Ζώης μπορεί ακόμη και να κατευθυνθεί προς το Ναυτιλίας - όπου «κόβεται» ο Θ. Δρίτσας - και στη θέση Τόσκα να τοποθετηθεί άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

(Από άρθρο του iefimerida.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg