Σάββατο 30 Απριλίου 2016

GP Ρωσίας 2016 - Pole position για τον N. Rosberg



Τις βάσεις για την κατάκτηση της τέταρτης συνεχής νίκης στη φετινή αγωνιστική σεζόν έθεσε ο N. Rosberg σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα του ρωσικού grand prix.

Βλέποντας τον L. Hamilton να τίθεται εκτός μάχης εξαιτίας ενός ακόμα μηχανικού προβλήματος, ο Γερμανός πιλότος της Mercedes AMG Petronas πραγματοποίησε έναν υγιεινό περίπατο στο τρίτο και τελευταίο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών, με τη διαφορά του από τον S. Vettel  να ξεπερνά τα επτά δέκατα του δευτερολέπτου.

Μάλιστα ο Γερμανός πιλότος της Ferrari είναι αναγκασμένος να εκκινήσει από την έβδομη θέση εξαιτίας της ποινής που δέχθηκε για την αντικατάσταση του κιβωτίου ταχυτήτων στο μονοθέσιό του.

Έτσι, δίπλα από τον N. Rosberg θα εκκινήσει ο V. Bottas ο οποίος βγήκε νικητής από τη μάχη της δεύτερης θέσης που έδωσε με τον ομοεθνή του K. Raikkonen.

Ο «Iceman» θα βρεθεί στη δεύτερη σειρά του grid μαζί με τον F. Massa και μπροστά από τους Ricciardo και Perez οι οποίοι θα εκκινήσουν από την πέμπτη και την έκτη θέση αντιστοίχως.

Οι Vettel θα κληθεί να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο εκκινώντας από την έβδομη θέση, έχοντας δίπλα του τον D. Kvyat με τον οποίο έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το κινεζικό grand prix.

Tην πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο M. Verstappen και ο L. Hamilton, με τον Βρετανό να μην «παίρνει» χρόνο εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά τη διάρκεια του Q3.




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg