Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

H Ελισάβετ Β' κλείνει αύριο τα 90



Για τα 90 της χρόνια προγραμματίζονται πολλές εορταστικές εκδηλώσεις τις προσεχείς εβδομάδες.

 Η Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία Ουίνδσορ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926 στο Λονδίνο. Έγινε βασίλισσα στις 6 Φεβρουαρίου 1952, λίγο προτού κλείσει τα 26.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 κατέρριψε το ρεκόρ μακροβιότητας στον θρόνο που κατείχε η προγιαγιά της, Βικτωρία, η οποία βασίλευσε 63 χρόνια, επτά μήνες και δύο ημέρες (1837-1901).

Την Πέμπτη στο Ουίνδσορ, γιορτάζοντας τα 90ά γενέθλιά της, η Ελισάβετ θα κάνει έναν περίπατο και θα δεχθεί ως τούρτα γενεθλίων ένα κέικ πορτοκαλιού που θα ετοιμάσει η Ναντίγια Τζαμίρ Χουσέιν, νικήτρια της τηλεοπτικής εκπομπής «The Great British Bake Off» του BBC.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα τιμήσει τη βασίλισσα στη Βουλή των Κοινοτήτων και τα κανόνια θα ηχήσουν στο Λονδίνο .

Το βράδυ, η βασίλισσα θα παραστεί σε οικογενειακό δείπνο και θα ανάψει έναν πυρσό, τον πρώτο από τους πολλούς που θα ανάψουν σε όλο τον κόσμο για να εορταστεί το γεγονός.

Την Παρασκευή, θα γευματίσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος φθάνει στη Βρετανία για επίσημη επίσκεψη.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg