Αρχαιολόγοι που
μελετούσαν αγγεία που βρέθηκαν στην επαρχία Σαανσί της Κίνας είπαν ότι
ανακάλυψαν εξοπλισμό δημιουργίας μπίρας που χρονολογείται από το 3.400
έως το 2.900 π.Χ.
Φαίνεται ότι η συνταγή της μπίρας ήταν γνωστή την εποχή εκείνη, γνωστή ως Γιανγκσάο.
Τα ευρήματα δείχνουν ότι το κριθάρι χρησιμοποιείτο για τη δημιουργία αλκοολούχων ποτών πριν καλλιεργηθεί ως φαγητό και η μπίρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της κοινωνίας.
«Η Κίνα έχει παράδοση στη διαδικασία ζύμωσης και στοιχεία για ποτά που έχουν ως βάση το ρύζι έχουν βρεθεί στο 9.000 ετών Τζιαχού. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε (η νέα ανακάλυψη) δίνει τα πρώτα στοιχεία τοπικής παραγωγής μπίρας στην Κίνα» δήλωσε η Τζιατζίνγκ Γουάνγκ του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, συντάκτρια μίας νέας έκθεσης.
Οι αρχαιολόγοι μελέτησαν τα υπολείμματα που βρέθηκαν στα αγγεία και βρήκαν ότι αλκοολούχα ποτά φτιάχνονταν από μία σειρά φυτών, ανάμεσά τους και το κριθάρι.
Τα ευρήματα δείχνουν ότι το κριθάρι έφτασε στην Κίνα 1.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι ήταν γνωστό.
Η ανάλυση έδειξε ότι η μπίρα παρήχθη με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιείται στα σύγχρονα ζυθοποιία.
Ωστόσο, αν και βρήκαν τη συνταγή της μπίρας, οι αρχαιολόγοι παραδέχονται ότι δεν έχουν ιδέα πώς θα ήταν η γεύση της και εάν θα είχε σχέση με τις σημερινές μπίρες.
Φαίνεται ότι η συνταγή της μπίρας ήταν γνωστή την εποχή εκείνη, γνωστή ως Γιανγκσάο.
Τα ευρήματα δείχνουν ότι το κριθάρι χρησιμοποιείτο για τη δημιουργία αλκοολούχων ποτών πριν καλλιεργηθεί ως φαγητό και η μπίρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της κοινωνίας.
«Η Κίνα έχει παράδοση στη διαδικασία ζύμωσης και στοιχεία για ποτά που έχουν ως βάση το ρύζι έχουν βρεθεί στο 9.000 ετών Τζιαχού. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε (η νέα ανακάλυψη) δίνει τα πρώτα στοιχεία τοπικής παραγωγής μπίρας στην Κίνα» δήλωσε η Τζιατζίνγκ Γουάνγκ του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, συντάκτρια μίας νέας έκθεσης.
Οι αρχαιολόγοι μελέτησαν τα υπολείμματα που βρέθηκαν στα αγγεία και βρήκαν ότι αλκοολούχα ποτά φτιάχνονταν από μία σειρά φυτών, ανάμεσά τους και το κριθάρι.
Τα ευρήματα δείχνουν ότι το κριθάρι έφτασε στην Κίνα 1.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι ήταν γνωστό.
Η ανάλυση έδειξε ότι η μπίρα παρήχθη με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιείται στα σύγχρονα ζυθοποιία.
Ωστόσο, αν και βρήκαν τη συνταγή της μπίρας, οι αρχαιολόγοι παραδέχονται ότι δεν έχουν ιδέα πώς θα ήταν η γεύση της και εάν θα είχε σχέση με τις σημερινές μπίρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg