Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου

Το καλύτερο μέρος για να ακούσεις τζαζ μουσική είναι σίγουρα αυτό που σου προσφέρει θέα σε όλη την Αθήνα και συγχρόνως ωραία κοκτέιλ από τους πιο χαμογελαστούς bartender.

Όταν μάλιστα πρόκειται για ελληνική τζαζ μουσική και για την πιο μουσική ταράτσα της Αθήνας, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα. Όλα αυτά θα συμβούν στο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ / New Generation 3 που θα πραγματοποιηθεί στην ταράτσα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου.

Η διοργάνωση παίρνει πια τη μορφή ενός μεγάλου μουσικού φεστιβάλ με πρωταγωνιστή τη νεότερη γενιά των ταλαντούχων και διαρκώς ανερχόμενων μουσικών της ελληνικής τζαζ σκηνής. Οι νέοι μουσικοί συγκροτούν ένα ενδιαφέρον και πολυποίκιλο σώμα, μέσα από το οποίο μόνο εντυπωσιακά αποτελέσματα μπορούμε να περιμένουμε. Για τρία συνεχόμενα βράδια θα αποδειχθεί ότι η ελληνική σκηνή του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού έχει δυναμικό παρόν, όπως και μέλλον, μέσα από τα σχήματα της νεότερης γενιάς που συμμετέχουν στο line-up του φεστιβάλ.

Πρόκειται για τους Next Step Quintet, το Stelios Chatzikaleas Quintet και το Stephanos Chytiris Flux Project, με τη συνδρομή ξένων σολίστ που θα συμπράξουν μαζί τους στη διοργάνωση. «O αφρός των ημερών» του Μπορίς Βιάν, όπου το πραγματικό συγκρούεται με το σουρεαλιστικό και ο έρωτας με τον θάνατο, στάθηκε η αφορμή για τη σύνθεση των επτά νέων μουσικών θεμάτων που θα παρουσιάσει το κουιντέτο του τρομπετίστα Στέλιου Χατζηκαλέα. Βασικός στόχος της μουσικής παραγωγής του είναι ένας: να επανεξεταστούν οι κανόνες της αρμονικής και μελωδικής ανάπτυξης, χωρίς να είναι απαραίτητο να ακολουθούνται.

Με μια σημαντική διάκριση στις αποσκευές τους, οι Next Step Quintet κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο «2» και ετοιμάζονται να τον παρουσιάσουν στους πιστούς τους φίλους. Ένα από τα πιο ελπιδοφόρα σχήματα της εγχώριας τζαζ, κέρδισε την 1η θέση στην κατηγορία small band του διεθνή διαγωνισμού Made in NY jazz, διάκριση που τους οδήγησε σε ένα live στην Αμερική. Ο Βασίλης Ποδαράς, ο Ντίνος Μάνος, ο Θοδωρής Κότσυφας και ο Γιάννης Παπαδόπουλος που αποτελούν την μπάντα είναι όλοι απόφοιτοι του Τμήματος Τζαζ του Ιουνίου Πανεπιστημίου.

Ο Στέφανος Χυτήρης (ντραμς), ο Daniel Carter (πνευστά), ο Bram De Looze (πιάνο) και ο Luca Rosenfeld (μπάσο) αποτελούν τον πυρήνα του Flux Project. Εξερευνώντας τις δομές και την πνευματικότητα της free jazz μουσικής, ξανασμίγουν στην Αθήνα επί σκηνής έπειτα από δύο χρόνια συνεργασίας στη Νέα Υόρκη. Με οδηγό τον πρώτο τους δίσκο, PYRIN, ηχογραφημένο στο Μπρούκλυν με παραγωγό τον Michael Carvin, το κουαρτέτο θα παρουσιάσει ένα ηχητικό ταξίδι βασισμένο στις φιλοσοφικές ιδέες του Ηράκλειτου, οι οποίες καθοδήγησαν και τις ηχογραφήσεις τους.













πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg