Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Γλυπτά του Παρθενώνα - Η νομική γνωμοδότηση της ομάδας της Αμάλ Κλούνεϊ

Η Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της προσφυγής στη διεθνή δικαιοσύνη προκειμένου να επαναπατρίσει τα γλυπτά του Παρθενώνα και εξετάζει νέους τρόπους προκειμένου να στηρίξει το αίτημα της προς το Βρετανικό Μουσείο...

... γράφει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης τις 141 σελίδες της νομικής γνωμοδότησης που συνέταξε η ομάδα δικηγόρων με τη συμμετοχή της Αμάλ Κλούνεϊ στην οποία υποστηρίζεται ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει μια ισχυρή θέση προκειμένου να πάρει πίσω τα μάρμαρα.

«Πιστεύουμε ότι το διεθνές δίκαιο έχει εξελιχθεί σε ένα σημείο ώστε να αναγνωρίζει ως τμήμα της ακεραιότητας ενός κράτους το δικαίωμά του να επαναδιεκδικήσει πολιτιστική περιουσία μεγάλης ιστορικής σημασίας που έχει αρπαγεί στο παρελθόν - ένας κανόνας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανενώσει τα γλυπτά του Παρθενώνα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο με τους δικηγόρους να τονίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί γρήγορα.

Διαβάστε εδώ το κείμενο των 141 σελίδων της νομικής γνωμοδότησης 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg