Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις εκδηλώσεις μνήμης στον Μυστρά για την άλωση της Πόλης




Στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου στη βυζαντινή καστροπολιτεία, τον τόπο όπου στέφθηκε αυτοκράτορας ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος...

... ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, τέλεσε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και των εκπροσώπων περιφερειακών και τοπικών Αρχών, Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά μνημόσυνο, για τον τελευταίο αυτοκράτορα και των συν αυτώ πεσόντων κατά την υπεράσπιση της Πόλης.

Ακολούθησε ομιλία από τον σχολικό σύμβουλο Φιλολόγων Εμμανουήλ Στεργιούλη, ο οποίος αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο ως τον πρώτο Έλληνα. Αυτή την ώρα στον νέο Μυστρά, τελέστηκε στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου τρισάγιο και θα καταθέσει στεφάνι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ενώ παρίστανται οι βουλευτές Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, Θανάσης Δαβάκης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, ο δήμαρχος Σπαρτιατών Βαγγέλης Βαλιώτης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και λοιπών Αρχών του νομού και της περιφέρειας καθώς και πλήθος κόσμου.



ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg