Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

"Φωτογράφισε" τη...γάτα Ιμαλαϊων ο Αντώνης Ρουπακιώτης



"Φωτογράφισε" τη...γάτα Ιμαλαϊων, αλλά και γνωστό τραπεζίτη που έχει κάνει άνω-κάτω τη Δικαιοσύνη με την υπόθεσή του, ο πρώην Υπ Δικαιοσύνης της ΔΗΜΑΡ και καθηγητής Αντώνης Ρουπακιώτης...

... μιλώντας στην εκπομπή Checkpoint, στον Alpha, της Γιάννας Παπαδάκου, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης σε σχέση με το Παραδικαστικό κύκλωμα

«Οικονομικοί παράγοντες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα πλέγμα πίεσης εις βάρος των δικαστικών λειτουργών, ώστε να αποφύγουν συνέπειες που ενδεχομένως να έχουν για πράξεις, ή παραλείψεις τους» δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

«Δεν πρόκειται για αναταραχή των τελευταίων μηνών, αλλά πρόκειται για μία προσπάθεια παρέμβασης από οικονομικούς παράγοντες ή αυτούς που ασκούν οικονομική εξουσία, για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα» τόνισε.

«Μόνο από τον εαυτό τους απειλούνται οι δικαστές», «οι ίδιοι οι δικαστές έχουν τη δυνατότητα να υπερασπίζονται την προσωπική τους και λειτουργική τους ανεξαρτησία».

Δεν είναι απλά παραδικαστικό κύκλωμα, αλλά πρόκειται για τη διαφθορά που εισχώρησε στον χώρο της δικαιοσύνης. Πρόκειται για ένα νοσηρό φαινόμενο εξήγησε ο κ. Ρουπακιώτης.

Υπογράμμισε ότι οι ίδιοι οι δικαστές έχουν την δυνατότητα και την υποχρέωση να υπερασπίζονται την προσωπική τους και λειτουργική τους ανεξαρτησία.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν παράγοντες, ή δυνάμεις που επιχειρούν παρεμβάσεις προς ιδίον όφελος αυτό δεν απαλλάσσει τους δικαστικούς, από την ευθύνη ότι πρέπει να διαφυλάξουν το κύρος τους. Οφείλουν να ενδυναμώνουν την αξιοπιστία του έργου που είναι ταγμένοι να επιτελέσουν».


Πηγή: "Η Αυγή"
Βίντεο: Alpha tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg