Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Συναντήσεις του Προέδρου Πούτιν με Προκόπη Παυλόπουλο και Αλέξη Τσίπρα



Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου και του κ. Πούτιν

Με εξαιρετική χαρά σας υποδέχομαι ως Πρόεδρο και ηγέτη της Ρωσίας.
Η επίσκεψη σας στην Ελλάδα γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για όλη την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Βλαντιμίρ Πούτιν .

Η επίσκεψη σας αυτή είναι το επιστέγασμα της ειλικρινούς, διαχρονικής συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των κρατών και των λαών μας, τόνισε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία ΕΕ-Ρωσίας-ΗΠΑ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, από τη μεριά του, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσκληση και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές, διαχρονικές και παραδοσιακές σχέσεις. Σημασία, προσέθεσε, έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες.

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, τόνισε επίσης ο Πρόεδρος της Ρωσίας, επισημαίνοντας την εντυπωσιακή αύξηση των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Η συνάντηση των δυο ανδρών έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό



Σας καλωσορίζω στην Ελλάδα. Η επίσκεψη σας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των σχέσεων μας και την ισχυρή βούληση μας αυτές οι σχέσεις να αναβαθμιστούν είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μέγαρο Μαξίμου.

 Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός είναι στρατηγική μας επιλογή η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Πρέπει να εξελίξουμε τα καλά αισθήματα που έχουν οι δυο λαοί μας σε απτά οικονομικά αποτελέσματα όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και σε αμοιβαίες επενδύσεις στην τεχνολογία και τις υποδομές ανέφερε από την πλευρά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

 Κατά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ο ρώσος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην ενεργειακή συνεργασία, ωστόσο υπάρχουν προοπτικές και σε άλλα πεδία συνεργασίας, όπως οι υποδομές, η υψηλή τεχνολογία και οι αμοιβαίες επενδύσεις.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων αποτελεί στρατηγική επιλογή, την οποία επιτάσσουν οι ιστορικά ισχυροί πολιτιστικοί δεσμοί όσο και οι δυνατότητες που ανοίγονται για την οικονομική σταθεροποίηση στην περιοχή.

  Τόνισε ακόμη ότι η επίσκεψη Πούτιν έρχεται σε μια στιγμή που η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και σταματά η αβεβαιότητα, ως εκ τούτου μπορεί να συμβάλει θετικά για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών σε ένα περιβάλλον σταθερότητας στην περιοχή.




(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg