Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Η κυβέρνηση με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή ημέρα

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα και πιο συγκεκριμένα στην αυριανή όπου θα διεξαχθεί το κρίσιμο Eurogroup για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, η κυβέρνηση...

... μελετά τις κινήσεις που θα κάνει προκειμένου να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία.

Έτσι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός θα δώσει ένα πρόγραμμα 60 ημερών, βάσει του οποίου θα αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία, αλλά και θα κριθούν οριστικά οι υπουργοί για το έργο τους.

«Και τώρα τρέχουμε», αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, θέλοντας να δείξει ότι τα χρονικά περιθώρια πλέον έχουν εκλείψει.

Η καθημερινότητα των πολιτών, η ανάπτυξη και η οικονομία θα είναι τα τρία θέματα πάνω στα οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα ρίξει το βάρος του.

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι, παρά τους αρχικούς κλονισμούς που δημιουργήθηκαν στην ΚΟ εξαιτίας της διαφοροποίησης της Βασιλικής Κατριβάνου στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, τελικά ο κυβερνητικός σχηματισμός κατάφερε να βγει αλώβητος από την διαδικασία, μετά από την παραίτηση, της πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός χθες έκλεισε το θέμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες λέγοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε με αυτό τον τρόπο, μια σαφή απάντηση στα σενάρια που όπως λένε τα στελέχη και οι στενοί του συνεργάτες επεξεργάζονται στη Νέα Δημοκρατία (σε συνεργασία με την διαπλοκή) περί αριστερής παρένθεσης.
‘Έτσι, οι κινήσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός από εδώ και μπρος θα έχουν στόχο να αποδείξουν ότι η Αριστερά απαλλαγμένη από την αξιολόγηση, μπορεί να κυβερνήσει παράγοντας ουσιαστικό έργο το οποίο θα αλλάξει δομικά τη χώρα.

(Από άρθρο της Ελένης Καλογεροπούλου στο parapolitika.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg