Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Κυβέρνηση και θεσμοί, τα "βρήκαν" για το ΕΚΑΣ

Σύγκλιση σημειώθηκε στο πεδίο του ΕΚΑΣ μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών...


Για τα υπόλοιπα, επιχειρείται να υπάρξει νέα τηλεδιαπραγμάτευση αύριο ή την Πέμπτη, ενδεχομένως και σε επίπεδο EWG, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται η κατάθεση τροποποιητικού εφαρμοστικού το ίδιο διάστημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται αντιπρόταση των θεσμών σε νέα ελληνική συμβιβαστική λύση για το θέμα των κόκκινων δανείων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. 

Κυβερνητικό στέλεχος: "Οι θεσμοί έχουν αποδεχθεί τη μη αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ" 

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε στον ιστότοπο Capital.gr πως οι θεσμοί "έχουν αποδεχθεί οριστικά" να μην επιστραφεί αναδρομικά το ΕΚΑΣ του α΄ εξαμήνου του 2016 από τους χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι χάνουν τη συγκεκριμένη προνοιακή παροχή με βάση τα νέα εισοδηματικά κριτήρια που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου. 

Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το "πως θα καλυφθεί φέτος η τρύπα" των 84 εκατ. ευρώ που προκύπτει στον κρατικό προϋπολογισμό από τη μη αναδρομική επιστροφή της συγκεκριμένης προνοιακής παροχής από τους περίπου 80.000 μέχρι πρότινος δικαιούχους του. 

Παράλληλα, το ίδιο στέλεχος ανέφερε πως στο Υπ. Εργασίας "σκέφτονται διάφορα μέτρα" για την αντιστάθμιση των απωλειών που θα υποστούν στο εισόδημα τους όσοι χαμηλοσυνταξιούχοι το χάσουν. "Όταν συσταθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης θα τα συγκεκριμενοποιήσουμε", συμπλήρωσε το ίδιο κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg