Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΕΕ "εναντίον" ΔΝΤ

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, τα σημάδια αναποφασιστικότητας του ΔΝΤ προκαλούν ερωτηματικά στους αξιωματούχους της ΕΕ για τη δέσμευση του Ταμείου να ξαναμπεί στο ελληνικό πρόγραμμα.

Προβληματίζονται αι για το αν αξίζει να συνεργαστούν μαζί του στο μέλλον.

Είναι χαρακτηριστικό τα όσα γράφει το δημοσίευμα:

«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αυτή την εβδομάδα, αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν ότι ήταν έκπληκτοι από την ασυνήθιστη ένταση και τις δύσκολες συζητήσεις ανάμεσα στον Πολ Τόμσεν και άλλους αξιωματούχους του ΔΝΤ και κυρίως για το γεγονός ότι ο Δανός χρειάστηκε να περιμένει ώρες για να βρει την Λαγκάρντ, πριν αποδεχθεί τη συμφωνία»

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Τόμσεν φαινόταν εκνευρισμένος κατά τη διάρκεια του δεκάλεπτου τηλεφωνήματος που είχε με την Λαγκάρντ, σε ένα διάδρομο έξω από την αίθουσα στην οποία συνεδρίαζαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.
Τον άκουσαν να λέει ότι το Ταμείο δεν θα έπρεπε να συμφωνήσει, αλλά φάνηκε να «χάνει» στη διαφωνία, ανέφερε αξιωματούχος.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, τόνισε ότι το τελικό τηλεφώνημα είναι τυπικό σε τέτοιες περιπτώσεις, συμπληρώνοντας ότι η Λαγκάρντ στήριξε πλήρως τη θέση του Τόμσεν.
Χαρακτηριστικό του «παγωμένου» κλίματος είναι και οι αιχμές που άφησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που είπε ενοχλημένος: «Θα βοηθούσε περισσότερο αν η γενική διευθύντρια ήταν εδώ. Θα γλιτώναμε μερικές ώρες»

Ήδη αξιωματούχοι της Ε.Ε, εκτιμούν πως δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα εάν το ΔΝΤ, δεν επιστρέψει στο πρόγραμμα: «Η όλη εμπειρία των τελευταίων 12 μηνών με το ΔΝΤ και την Ελλάδα έχει μειώσει τη στήριξη της εμπλοκής του ΔΝΤ ακόμη και σε παραδοσιακούς υποστηρικτές αυτού, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία ή η Φινλανδία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg