Τρίτη 24 Μαΐου 2016

EgyptAir - Υπήρξε έκρηξη στο αεροσκάφος?


Τα ανθρώπινα μέλη επιβατών της EgyptAir δείχνουν έκρηξη στο αεροσκάφος
Αξιωματούχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου δήλωσε την Τρίτη ότι τα στοιχεία από τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλέγει από το σημείο της συντριβής δείχνουν έκρηξη στο αεροσκάφος.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της EgyptAir, που συνετρίβη στη Μεσόγειο, συνεχίζονται όπως και για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα, εν μέσω πληροφοριών που έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους για τις τελευταίες στιγμές της πτήσης.

Πέντε ημέρες μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου, που απογειώθηκε από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο, έχουν βρεθεί ορισμένα συντρίμμια του αεροσκάφους, σωσίβια και προσωπικά αντικείμενα των επιβατών. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί τα μαύρα κουτιά, που θα παρείχαν σημαντικά στοιχεία για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης.

Αντιφατικές είναι οι αναφορές των ελληνικών και των αιγυπτιακών αρχών αναφορικά με τις τελευταίες στιγμές πριν τη συντριβή, όπως μεταδίδει το CNN.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκαν τα συντρίμμια γίνονται υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα ηχογραφημένα δεδομένα της πτήσης, προτού λήξουν οι μπαταρίες. Εάν δεν βρεθούν τα μαύρα κουτιά τις επόμενες 30 ημέρες, αναφέρει αναλυτής, η δουλειά των αρχών θα είναι δυσκολότερη γιατί δεν θα εκπέμπουν πλέον τον οξύ μεταλλικό ήχο, που θα βοηθήσει στην αναγνώρισή τους.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ

 Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου διέψευσε αυτές τις πληροφορίες

"Οτιδήποτε δημοσιεύεται για την υπόθεση αυτή είναι εντελώς ψευδές και απλές εικασίες που δεν προέρχονται από την ιατροδικαστική αρχή", σύμφωνα με το ΜΕΝΑ που επικαλείται ανακοίνωση του επικεφαλής της υπηρεσίας Χισάμ Αμπντελχαμίντ.

Ιατροδικαστές έλαβαν  δείγματα DNA από συγγενείς των επιβατών του αεροσκάφους, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί από το σημείο της συντριβής στη Μεσόγειο, και να προχωρήσουν στην αναγνώριση των θυμάτων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Egyptair Σαφουάτ Μοσαλέμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg