Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Επεισόδια στο hot spot της Μόριας - Χειροβομβίδες κρότου - λάμψης από τα ΜΑΤ

Ένταση στη Μόρια, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης από τα ΜΑΤ
(ΑΠΕ )

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο hot spot της Μόριας με πρωταγωνιστές πρόσφυγες που διεκδικούν να τους επιτραπεί να φύγουν από τη Λέσβο.

Η αστυνομία απάντησε με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Πρόκειται για πρόσφυγες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου και σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας παρέμειναν υπό περιορισμό στο hot spot επί 25ήμερο μέχρι να τους επιτραπεί να κυκλοφορούν στο νησί αλλά να μη φεύγουν από αυτό.
Η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου που υπέβαλαν όμως καθυστερεί, με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργούνται προβλήματα όπως η σημερινή εξέγερση.

Οι πρόσφυγες κατέλαβαν το χώρο μπροστά στην υπηρεσία ασύλου και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.
Από τον καταυλισμό βγήκαν αμέσως οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται εκεί, ενώ διμοιρία ΜΑΤ αποκατέστησε την τάξη χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Το απόγευμα της Κυριακής, διαδηλώνοντας πως είναι πρόσφυγες και όχι εγκληματίες, δεκάδες Ιρακινοί και Σύριοι, κυρίως μέλη οικογενειών με παιδιά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.

Αίτημα τους να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για την υπόλοιπη Ελλάδα και στη συνέχεια για την Ευρώπη.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg