Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανακοινώνει μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας

Στους 41 βαθμούς κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Παρασκευή και θα φτάσει το Σάββατο και την Κυριακή τοπικά στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χωράς τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας να σημειωθεί στη δυτική και βόρεια χώρα άλλα στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλή επίπεδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των υψηλών θερμοκρασιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr) εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τον καύσωνα, συνιστάται στους πολίτες:

· Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
· Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
· Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
· Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας http://www.moh.gov.gr/articles/heaIth/agogiygeίas/596-Ρrostateytika-metra-gia-ton-kayswna

Έκτακτα μέτρα με αφορμή την άνοδο της θερμοκρασίας λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων από την Παρασκευή 17 Ιουνίου.

Θα λειτουργήσει οκτώ κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας σε γειτονιές της Αθήνας, ως σημεία δροσιάς για τους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, θα παραμένουν ανοιχτές από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα οι Λέσχες Φιλίας:

1. Αγίου Παύλου: Μαμούρη & Δύμης, τηλ. 210 8223946.
2. Κουκακίου: Δράκου 26-28, τηλ. 210 9232044, 210 9200269.
3. «Η Ανάληψη του Κυρίου» Νέου Κόσμου: Χελντράιχ 15, τηλ. 210 9240403.
4. Άνω Πετραλώνων: Αιξωνέων & Μυρμιδόνων, τηλ. 210 3476398.
5. Κολοκυνθούς: Αίμωνος 9, τηλ. 210 5140877.
6. Αγίου Ελευθερίου: Αχαρνών 372, τηλ. 210 2012334.
7. Αγίου Μελετίου: Ξεναγόρα 6, τηλ. 210 8674900.
8. Αμπελοκήπων: Πανόρμου & Βαθέος, τηλ. 210 6459890.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg