Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Πρώτα σε δημοψηφισμα και μετά στη Βουλη, η απλή αναλογική?



Όπως αναφέρει ο φιλοκυβερνητικός και συνήθως πολύ καλά πληροφορημένος ιστότοπος.
..
... the faq, η διαφαινόμενη αρνητική τοποθέτηση του ΚΚΕ στην πρόταση της κυβέρνησης για απλή αναλογική με πλήρη κατάργηση του μπόνους και ψήφο από τα 17, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το “όριο” του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή, οδηγεί σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου στη σκέψη να θέσει πρώτα σε δημοψήφισμα την πρόταση για απλή αναλογική και στη συνέχεια να φέρει την απόφαση του λαού προς επικύρωση στη Βουλή.

Στο Μαξίμου παρότι το αρχικό κλίμα που εισέπρατταν από τον Περισσό τον Μάρτιο, για την πρόθεση άμεσης αλλαγής του εκλογικού νόμου με απλή αναλογική, ήταν μάλλον θετικό, τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει δεκτες πληροφοριών, ότι επικρατεί για μια ακόμα φορά το δόγμα ” σε τίποτα μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ “.

Κάποιοι δε λένε, ότι η στάση του ΚΚΕ “Όχι σε όλα”απέναντι στην κυβέρνηση είναι καθαρά πολιτική και όχι ιδεολογική και κατά συνέπεια, το “εμπόδιο” του 3% που επικαλούνται, ακόμα κι αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να το εφεύρουν, προκειμένου να βρουν μια αιτία να διαφωνήσουν με την Κουμουνδούρου, ακόμα και στο αίτημα για απλή αναλογική που αποτελεί πάγια και ιστορική επιδίωξη της Αριστεράς στον τόπο από την εποχή της Βάρκιζας.

Γι αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση να υπονομευτεί η πρόταση της κυβέρνησης για απλή αναλογική με οποιαδήποτε “πρόνοια” κυβερνησιμότητας, του τύπου μπόνους 10, ή, 20 εδρών εφόσον ένα κόμμα, ή ένας συνασπισμός κομμάτων αγγίξει το 40%. Διότι εκεί θα έβρισκαν το ρεαλιστικό “πάτημα” να μιλήσουν για “νοθευτική” αναλογική και όχι απλή και για απλή τροποποίηση του νόμου Κουτσόγιωργα…

Σε ότι εχει να κάνει με την αντιπολίτευση, στο Μαξίμου εκτιμούν ότι εκτός από τη ΝΔ που θα ψηφίσει τελικά σύσσωμη Όχι και τη διέξοδο γι αυτό προσέφερε ουσιαστικά η σημερινή δήθεν “συμβιβαστική” πρόταση Μειμαράκη, που βοηθά τους καραμανλογενείς βουλευτές να αποφύγουν τη ρήξη με το κόμμα, χωρίς να φανεί ότι … υποχωρούν στον Κυριάκο και τον Άδωνι,

Όχι θα ψηφίσει και το Ποτάμι του Στ Θεοδωράκη και του Γ Αμυρά, που ήδη έχουν ενταχθεί στους “συνομιλητές” της Συγγρού και του Κυριάκου, καθώς και ομάδα βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ και την ΕΚ. Υπέρ της απλής αναλογικής θα ταχθεί το επίσημο ΠΑΣΟΚ καθώς και τα άλλα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg