Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Χρεοκοπία της Ευρωπαϊκής Ένωσης βλέπει ο Ρομάνο Πρόντι

«H σύνοδος του Βερολίνου θα είναι καθοριστική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ξαναγεννηθεί ή να χρεοκοπήσει»...


...δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι στην εφημερίδα La Stampa.

«Οι ευρωπαίοι πολίτες δεν μισούν την Ευρώπη, μισούν αυτή την Ευρώπη, τη διαχείριση των τελευταίων ετών: μια πολιτική που δεν τους είναι κατανοητή, που τους ζημιώνει. Μια πολιτική η οποία κατέστρεψε την μεσαία τάξη», τονίζει ο Πρόντι.

«Ελπίζω η νέα Ευρώπη να μπορέσει να γεννηθεί την Δευτέρα στο Βερολίνο, διαφορετικά η Ευρώπη τελειώνει», προσθέτει ο εμπνευστής της ιταλικής κεντροαριστερής συμμαχίας της Ελιάς.

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν υπογραμμίζει ότι δεν τάσσεται υπέρ της αλλαγής των συνθηκών και ότι θεωρεί πως δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην εποχή των κρατικών προϋπολογισμών εκτός ελέγχου.

Συγχρόνως όμως, επιμένει, «επείγει το να γίνει μια στροφή. Να ξεκινήσουμε μια επεκτατική πολιτική, η οποία να αλλάξει την κατεύθυνση και την ποσοτική παράμετρο των κρατικών δαπανών».

Σε σχέση με την λειτουργία και τις δικαιοδοσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι της άποψης ότι «συχνά κάνει εντελώς άχρηστα πράγματα, αλλά είναι τα μόνα που την αφήνουν να κάνει», διότι «από την στιγμή που δεν μπορεί να ασχοληθεί με το μέλλον της Ευρώπης - το οποίο πέρασε στα χέρια των κρατών- στο τέλος ασχολείται και με το δεντρολίβανο».

Ο Ρομάνο Πρόντι θεωρεί επίσης ότι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις του βρετανικού δημοψηφίσματος, είναι πολύ επικίνδυνο να περιμένει κανείς τις γερμανικές εκλογές του 2017 για να αλλάξει η πορεία πλεύσης της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής.

«Τώρα είναι πλέον πολύ επικίνδυνο να περιμένουμε μέχρι τότε. Ακόμη και για την Γερμανία», δηλώνει με σαφήνεια στη La Stampa ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και οικονομολόγος.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg