Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Στέλνουν γυμνές φωτογραφίες με αντάλλαγμα χρηματικά δάνεια

Σάλος έχει προκληθεί στην Κίνα μετά την αποκάλυψη ότι νεαρές γυναίκες, κυρίως φοιτήτριες, αναγκάζονται να δανειστούν χρήματα από αναξιόπιστες σελίδες στο διαδίκτυο με αντάλλαγμα γυμνές τους φωτογραφίες.
 
Σύμφωνα με τον Guardian, η είδηση απασχόλησε τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα, καθώς αυτού του είδους η εκμετάλλευση φαίνεται να μετατρέπεται σε επιδημία.

Δανειστές προσεγγίζουν μέσω διαδικτύου φοιτήτριες και νεαρές γυναίκες από τα κατώτερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα και τους δανείζουν μικρά χρηματικά ποσά για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους ή να ξεκινήσουν την δική τους μικρή επιχείρηση.

Προκειμένου οι νεαρές να μπορέσουν να θεωρηθούν κατάλληλες για να λάβουν κάποιο δάνειο, οι δανειστές τις πιέζουν να τους αποστείλουν γυμνές τους φωτογραφίες, τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούν ως απειλή σε περίπτωση που δεν αποπληρώσουν το δάνειο την χρονική στιγμή που έχει συμφωνηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, οι δανειστές τις απειλούν ότι εάν δεν πάρουν πίσω τα χρήματά τους, οι φωτογραφίες αυτές θα καταλήξουν στο διαδίκτυο.

Η είδηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τους πολίτες να καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να σταματήσει ο λεγόμενος «γυμνός δανεισμός».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg