Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Πάνω από 290 οι νεκροί κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία

Ξεπερνούν τους 290 οι νεκροί στην απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε στην Τουρκία, γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Από τους νεκρούς, περισσότεροι από 100 είναι πρόσωπα που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, σύμφωνα με το υπουργείο, που σπεύδει να προσθέσει ότι η απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης οργανώθηκε από υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύλληψη στρατιωτικού κοντά στον Ερντογάν

Ο ανώτατος στρατιωτικός σύμβουλος του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Αλί Γιαζιτζί, συνελήφθη σήμερα σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα που επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. 

Εν τω μεταξύ και ο διοικητής της αεροπορικής βάσης Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, που χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους στον διεθνή συνασπισμό κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, κρατείται σε σχέση με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο στρατηγός Μπεκίρ Ερτζάν Βαν συνελήφθη, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Στο μεταξύ, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο συνασπισμός επανέλαβε τις αεροπορικές επιχειρήσεις του κατά του ΙΚ από την Τουρκία, οι οποίες είχαν ανασταλεί μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Οι επιχειρήσεις του συνασπισμού κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επαναλήφθηκαν σε όλες τις βάσεις στην Τουρκία", μετά το άνοιγμα του τουρκικού εναέριου χώρου στα στρατιωτικά αεροσκάφη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg