Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Μπιναλί Γιλντιρίμ - "Θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι στους στασιαστές"

«Με επίκεντρο Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα υπήρξε εξέγερση -τρομοκρατική εξέγερση- η οποία εστρέφετο κατά του Έθνους, των συμβόλων, της σημαίας μας».

 Με αυτά τα λόγια, στις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους -και στο πνεύμα και των χθεσινών του Ταγίπ Ερντογάν- ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, έδωσε αφενός στίγμα πώς αποκωδικοποιεί η Άγκυρα την απόπειρα πραξικοπήματος αλλά και πώς θα αντιμετωπίσει τους στασιαστές:

«Η τιμωρία θα είναι αμείλικτη. Θα προέλθει από τη Δικαιοσύνη, η οποία έχει ήδη επιληφθεί της κατάστασης», είπε και προσέθεσε ότι ήδη υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας υπονοώντας επαναφορά της θανατικής ποινής.

Ο κ. Γιλντιρίμ ευχαρίστησε ξανά και ξανά τους πολίτες, οι οποίοι όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στα τανκς, διότι εκτίμησαν, όπως τόνισε, τα οφέλη από την «σταθερή κυβέρνηση της Τουρκίας».

Ευχαρίστησε, επίσης, τις χώρες εκείνες που επικοινώνησαν, ενόσω η στάση εξελίσσετο, με τον ίδιο και τον Ταγίπ Ερντογάν για να εκφράσουν την υποστήριξή τους.

Όπως και ο Τούρκος Πρόεδρος χθες, έτσι και ο κ. Γιλντιρίμ σήμερα χαρακτήρισε τους στασιαστές «τρομοκράτες», λέγοντας επί λέξει, «όσοι πυροβολούν πολίτες είναι οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι ουδέποτε η χώρα θα λησμονήσει αυτή την «προδοσία».



Πηγή:  CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg