Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Τουρκία - Θρίλερ με απρόβλεπτες διαστάσεις στο τουρκικό πολεμικό ναυτικόΈνα θρίλερ με απρόβλεπτες διαστάσεις βρίσκεται σε εξέλιξη στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής για την ανατροπή του Ερντογάν.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς «Times», 14 πολεμικά πλοία του τουρκικού ναυτικού παραμένουν «εξαφανισμένα» εν πλω και δεν έχουν καταμετρηθεί ενώ στην τουρκική ηγεσία ενισχύονται οι ανησυχίες ότι οι κυβερνήτες τους μπορεί να εμπλέκονταν στο πραξικόπημα.

Με απλά λόγια, εφ' όσον βεβαίως επαληθευτούν οι πληροφορίες για τα χαμένα πολεμικά πλοία, δεν είναι μόνο τα 42 στρατιωτικά ελικόπτερα που εξαφανίστηκαν από την Τουρκία κατά τη διάρκεια της απόπειρας αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Οι τουρκικές αρχές, γράφουν οι «Times» φοβούνται ότι οι διοικητές των πλοίων αυτών -τα οποία από τη περασμένη Παρασκευή  δεν έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους- είναι πραξικοπηματίες.

«Άφαντος» είναι από την Παρασκευή, όπως γράφουν οι «Times» και ο αρχηγός του τουρκικού στόλου ναύαρχος Βεισέλ Κόσελε, ο οποίος δεν μπορεί να εντοπιστεί και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό αν συμμετείχε με κάποιον τρόπο στο πραξικόπημα ή αν κρατείται όμηρος από τους πραξικοπηματίες. Σχετικά με την τύχη του αρχηγού του τουρκικού στόλου η εικόνα είναι ασαφής, αφού το πρωί του Σαββάτου αρχικώς μεταδόθηκε ότι είναι όμηρος των πραξικοπηματιών πάνω στη φρεγάτα Γιαβούζ που βρισκόταν εν όρμω στο ναύσταθμο του Γκιολτσούκ, πληροφορία που στη συνέχεια διαψεύστηκε.

Δεν είναι γνωστό αν είναι απ τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος ή κρατείται όμηρος από τους στασιαστές ου διαφεύγουν με τα πλοία, γράφουν οι «Times».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg