Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί στο Dallas



Έντεκα αστυνομικοί στο Ντάλας πυροβολήθηκαν από σκοπευτές στη διάρκεια διαδηλώσεων για τα θανατηφόρα πυρά της αστυνομίας κατά αφροαμερικάνων στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα, σύμφωνα με τον τοπικό αρχηγό της αστυνομίας.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπραουν δήλωσε ότι δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν 10 αστυνομικούς, οι τρεις από τους οποίους είναι νεκροί. Δύο αστυνομικοί είναι στο χειρουργείο κι ένας ακόμη ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, όμως λίγο αργότερα ανακοινώθηκε μέσω Twitter ότι έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό πως οι αστυνομικές αρχές στο Ντάλας, έχουν εντοπίσει έναν ύποπτο σε γκαράζ. Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπράουν διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τον ύποπτο.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Μινεσότας, Μαρκ Ντέιτον δήλωσε πως δεν πιστεύει πως ο αφροαμερικανός που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά χθες κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου της τροχαίας θα είχε την ίδια μεταχείριση αν ήταν λευκός.

«Θα συνέβαινε αυτό αν ο οδηγός και οι επιβαίνοντες στο όχημα ήταν λευκοί; Δεν πιστεύω», δήλωσε ο Ντέιτον στους δημοσιογράφους. «Αυτό το είδος του ρατσισμού υφίσταται και είναι καθήκον όλων μας να δεσμευτούμε και να διασφαλίσουμε πως δεν συνεχίσει να υπάρχει», πρόσθεσε.

Παράλληλα σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε έτοιμο να διεξάγει περαιτέρω έρευνα για το περιστατικό και να εξετάσει αν το θέμα υπόκειται στο ομοσπονδιακό δίκαιο.

 Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στην πόλη Φάλκον Χάιτς, ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Αφροαμερικανό τέθηκε σε διαθεσιμότητα.





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg