Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ultimate Fighting Championship και το deal του αιώνα



Μόνον οι επίσημες ανακοινώσεις απομένουν, αλλά η κορυφαία διοργάνωση στον χώρο των πολεμικών τεχνών, το UFC (Ultimate Fighting Championship) πωλήθηκε σε όμιλο επιχειρηματιών και επενδυτών...

... έναντι του αστρονομικού ποσού των 4 δις δολλαρίων(!), που το καθιστά το πιο ακριβό deal στην ιστορία των σπορ.

Πριν από 16 χρόνια, δύο αδέλφια, ο Frank και ο Lorenzo Fertitta, αγόραζαν μια μικρή διοργάνωση του MMA, με λίγα έσοδα και μικρή ανταπόκριση, έναντι 2 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Μαζί τους ένας μάνατζερ πυγμαχίας (και ο ίδιος ερασιτέχνης πυγμάχος), ο Danna White, που ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος.

Τα πρώτα χρόνια χρηματοδότησαν αποκλειστικά τους πρώτους αγώνες, καθώς τα έσοδα (κυρίως από τα τηλεοπτικά) δεν αρκούσαν για να καλύψουν τα έξοδα

Το περίφημο "κλουβί" συνδυάζει τις πολεμικές τέχνες, με το εμπορικό θέαμα και την ένταση και το κονσόρτσιουμ των εταιρίων, που αγόρασε σχεδόν το 90% των μετοχών το κοστολόγισε στα 4 δις $(!), στην κορυφαία συμφωνία στον χώρο του αθλητισμού. Οι αγώνες πλέον σπάνε τα ταμεία και αποτελούν τα κορυφαία τηλεοπτικά προϊόντα στην τηλεόραση pay per view.

Ο Ντάνα Γουάιτ επιβεβαίωσε την συμφωνία και το ποσό, παρότι επίσημα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, και όπως αποκάλυψε θα παραμείνει στο τιμόνι της νέας εταιρίας, ως CEO, ενώ τα δύο αδέλφια Φερτίτα, θα κρατήσουν ένα ελάχιστο ποσοστό, αλλά πλέον δισεκατομμυριούχοι.







Πηγή CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg