Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ηλεκτρονικά τα ακίνητα των Ταμείων, προσβάσιμα σε κάθε πολίτη


Πριν 3 περίπου ημέρες, ενεργοποιήθηκε αφού συμπληρώθηκε με τα απαραίτητα στοιχεία, το πρόγραμμα "ΕΣΤΙΑ" σε  Ιστοσελίδα του Υπουργείου, όπου θα είναι προσβάσιμη σε κάθε πολίτη η ηλεκτρονική βάση με το σύνολο της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων...

Στην Ενιαία Ηλεκτρονική Βάση Ακίνητης Περιουσίας, αποτυπώνεται το σύνολο της ιδιόκτητης και μισθωμένης ακίνητης περιουσίας των φορέων εποπτείας του Υπουργείου Εργασίας, (ιδιόκτητα ακίνητα, εκμισθωμένα, ενοικιαζόμενα, κενά), ενώ οι φορείς του υπουργείου θα είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν μέσα σε ένα μήνα για κάθε μεταβολή που αφορά στην ακίνητη περιουσία τους, αναρτώντας και τα σχετικά έγγραφα (διακηρύξεις μίσθωσης, ανάθεσης εργολαβιών, κ.λπ.).

Μεταξύ των στοιχείων που εμφανίζονται, περιλαμβάνεται η θέση του ακινήτου με εντοπισμό στο χάρτη και φωτογραφίες, η έκταση του ακινήτου και του οικοπέδου, ο φορέας ιδιοκτησίας και η υπηρεσία που το χρησιμοποιεί, η κατάσταση των ακινήτων (ιδιόκτητα, ιδιοχρησιμοποιούμενα, ενοικιαζόμενα από ή σε τρίτους, κενά), η αντικειμενική αξία, ο τυχόν χαρακτηρισμός (π.χ. διατηρητέο), η χρονολογία κατασκευής κ.λπ.


Η ακίνητη περιουσία των Ταμείων περιλαμβάνει οικόπεδα, θέατρα, ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις, κινηματογράφοι, νοσοκομεία κ.ά.

Συνολικά η εμπορική τους αξία ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 δισ. ευρώ είναι ακίνητα του ΙΚΑ.


Το πρόγραμμα το επιμελήθηκε ο κ. Δημήτρης Τσίχλας με τους συνεργάτες του.


Hellas 2 News με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg