Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ο...πνιγμένος, πιάνεται απ τα μαλλιά του άλλου... πνιγμένου;; Η κυβέρνηση αναζητά σωσίβιο σωτηρίας στην Ιταλία που βυθίζεται


Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς αναζητούν σωσίβιο στην Ιταλία που «βυθίζεται».

Επιχειρούν να αξιοποιήσουν καθαρά με επικοινωνιακό τρόπο την επίσκεψη του Ενρίκο Λέτα χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία ουσιαστική βάση των συνομιλιών και εν τέλει συντονισμένη πολιτική των χωρών του Νότου για έξοδο από την κρίση που βαθαίνει εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας τις οποίες επιβάλλει η Γερμανία....


Ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέλαβε τα ηνία της χώρας του καθαρά από σπόντα και ως αποτέλεσμα της ακυβερνησίας. Η πολιτική αστάθεια και η αβεβαιότητα στη γειτονική χώρα αποτελεί και αυτή συνέπεια της οικονομικής κρίσης, όπως και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Τα σημάδια της πολιτικής των μνημονιών (αν και δεν είναι σαν και αυτά της Ελλάδας) είναι έντονα. Το χρέος της τρίτης οικονομίας της Ευρωζώνης έχει ξεπεράσει τα 2 τρις ευρώ, η ανεργία έφθασε το 12% (μόλις τους πρώτους μήνες του 2013 χάθηκαν 250.000 θέσεις εργασίας), οι υποβαθμίσεις τραπεζών διαδέχονται η μία την άλλη και η συρρίκνωση του ΑΕΠ εκτιμάται στο τέλος του έτους θα ανέλθει στο 1,9%.
Ο Ενρίκο Λέτα προσπαθεί να ισορροπήσει σε ένα τεντωμένο σχοινί, έτοιμο να κοπεί υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης. Ο Αντώνης Σαμαράς και η συγκυβέρνηση με τον Ευ. Βενιζέλο, εξαιτίας των μέτρων που έχουν λάβει σε βάρος της κοινωνίας, αλλά και αυτών που αναμένονται υπό τις νέες απαιτήσεις της τρόικας, δεν έχουν ακόμη πολύ χρόνο ζωής.
Το ξέρουν και οι ίδιοι και αναζητούν τρόπο να παραμείνουν στην εξουσία μέχρι να βρουν έξοδο διαφυγής. Αν και το πιθανότερο είναι να τους… φύγουν, ίσως και μέσα στο φθινόπωρο.
Υπό τις συνθήκες αυτές, με την κοινωνία να είναι έτοιμη να εκραγεί (απολύσεις, περικοπές, φόρους κ.α.) και την Κ.Ο. της Ν.Δ. να «βράζει», οι επικοινωνιακού χαρακτήρα επισκέψεις και μάλιστα πρωθυπουργών χωρών που είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, δεν έχουν να προσδώσουν απολύτως τίποτα.
Αντί μηνύματος στήριξης του ελληνικού λαού που φαίνεται να κομίζει ο κ. Λέτα, θα έπρεπε οι πρωθυπουργοί των χωρών του Νότου να καθίσουν σε ένα τραπέζι και από κοινού να αποφασίσουν πώς θα πετάξουν από πάνω τους την καταστροφική λιτότητα που επιβάλει το Βερολίνο.
Φαίνονται όμως ανήμποροι, παραδομένοι στην κυριαρχία της Γερμανίας. Δέχονται, ειδικά η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά το ένα χαστούκι μετά το άλλο. Προσδοκούσε κάτι από τον κ. Σόιμπλε και όχι μόνο δεν εισέπραξε, αλλά κλήθηκε να πληρώσει περισσότερα. Διαχειρίζεται τις επισκέψεις ξένων ηγετών καθαρά επικοινωνιακά. Ουσία μηδέν!
Με την πολιτική που ακολουθούν λοιπόν Σαμαράς και Λέτα δεν μπορούν ούτε τους εαυτούς τους να σώσουν (που ποσώς μας ενδιαφέρει). Πόσο μάλλον τους λαούς των οποίων ηγούνται. Από εκφράσεις στήριξης έχουμε χορτάσει. Όπως και από σωτηρίες. Δεν θέλουμε άλλες.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg