Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Πατριωτική κίνηση των εφοπλιστών – Πόσα εκατομμύρια θα δώσουν εθελοντικά



efoplistes-570
Συμφωνία για «εθελοντική» συνεισφορά των εφοπλιστών στα φορολογικά έσοδα για την περίοδο 2013-2016, που αφορά το 90% του στόλου υπό ελληνική σημαία και το 65% του στόλου υπό ξένη σημαία, υπέγραψε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση με τους Έλληνες εφοπλιστές.
Πρόκειται για 140 εκατομμύρια το χρόνο, σε ορίζοντα ...
.τριετίας, από τον διπλασιασμό του φόρου τονάζ των υπό ελληνική σημαία πλοίων και την υπαγωγή στο φόρο των ελληνόκτητων υπό ξένη σημαία. Ουσιαστικά με βάση τη συμφωνία οι Έλληνες εφοπλιστές δεσμεύονται να καταβάλλουν για τα επόμενα τρία χρόνια διπλάσιο φόρο χωρητικότητας για όλα τα πλοία που διαχειρίζονται εταιρίες εγκατεστημένες στην Ελλάδα.
Το σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς υπέγραψαν απόψε ο πρωθυπουργός και το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. μΟ πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους εφοπλιστές επισημαίνοντας πως αποδεικνύει ότι, πράγματι, η Ναυτιλία σε όλες τις κρίσιμες περιόδους του Έθνους ήταν μία δύναμη πατριωτισμού.
Για παράδειγμα αν ένας πλοιοκτήτης με πλοίο ελληνικής σημαίας, κατέβαλε μέχρι σήμερα 20.000 ευρώ ετησίως, με τη νέα συμφωνία θα καλείται εθελοντικά να καταβάλει 40.000 ευρώ τον χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια. Το ίδιο θα ισχύει και για τα πλοία με ξένη σημαία τα οποία διαχειρίζονται εταιρείες με έδρα στην Ελλάδα.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
«Με την εθελοντική συνεισφορά της Ελληνικής Ναυτιλίας στον Κρατικό Προϋπολογισμό, τόσο των πλοίων υπό ελληνική σημαία, αλλά και των ελληνόκτητων πλοίων υπό ξένη σημαία, η Ελληνική Ναυτιλιακή Οικογένεια δείχνει το μέγεθος της Εθνικής ευθύνης την οποία αισθάνεται», τόνισε ο υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ο πρωθυπουργός δήλωσε σχετικά: “Σ’ αυτή τη δύσκολη καμπή του τόπου ευχαριστώ από καρδιάς τους Έλληνες εφοπλιστές για την εθελοντική τους συνεισφορά στον προϋπολογισμό και την εθνική προσπάθεια. Η συμφωνία αφορά το 90% του στόλου υπό ελληνική σημαία και το 65% του στόλου υπό ξένη σημαία.” Εκ μέρους των εφοπλιστών ο πρόεδρος της Ένωσης Θεόδωρος Βενιάμης είπε ότι “ο εφοπλιστικός κλάδος θα είναι πάντα παρών σε ό,τι ζητήσει η Ελλάδα”.
Θεόδωρος Βενιάμης (Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών): Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Είναι, πράγματι, συγκινητικό ότι μία προσπάθεια, η οποία η Ένωση ανέλαβε να φέρει κοντά όλους τους εφοπλιστές, τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως αν είναι μέλη ή όχι. Ένα μεγάλο κομμάτι από αυτούς, οι οποίοι συνέβαλλαν σε αυτήν την υπογραφή του συμφωνητικού, είναι φίλοι και πολλοί συνάδελφοι δεν είναι ούτε καν μέλη. Αυτή, όμως, η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, διότι όλοι έδειξαν και την αγάπη τους στην Ναυτιλία, ανταποδίδοντας τη δική σας στήριξη και αγάπη προς τον κλάδο μας και νομίζω ότι, πιστοποίησαν ότι ο εφοπλισμός πάντα ήταν, είναι και θα είναι παρόν σε οτιδήποτε η Ελλάδα ζητήσει από εμάς.

 http://www.koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg