Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Τώρα τρώνε και τις αποζημιώσεις από τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ

  Πετάνε στο δρόμο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά τους κόβουν  και τις αποζημιώσεις. Αυτό προκύπτει από την απόσυρση του άρθρου 108 του πολυνομοσχεδίου χτες το μεσημέρι.

 Πρόκειται για δούλεμα εν ψυχρώ από τον  Καψή,  για να στήσει ένα διάλογο «μούφα»  και να προλάβει να ψηφιστεί η ΝΕΡΙΤ αλλά  και για συνδικαλιστική γκάφα πρώτου μεγέθους, με εκπροσώπους εργαζομένων απο το ραδιομέγαρο να κουβεντιάζουν τις προτάσεις-παγίδα του υφυπουργού.

  Όπως αποδεικνύεται το «τυρί» στη φάκα ήταν η τροποποίηση του ΑΝ 173/67 που επιβάλλει πλαφόν στις αποζημιώσεις του Ν. 2112/20 (για όσους απολύονται ή συνταξιοδοτούνται από τα Δημόσιο) και η υπόσχεση της Κυβέρνησης οτ ι δήθεν θα δωσει ολόκληρη την   αποζημίωση για να συνεχιστεί ο… διάλογος...



Οι εκπρόσωποι  από το ραδιομέγαρο τσίμπησαν, είχαν δέσει κόμπο την αποζημίωση και κουβέντιαζαν για… άλλα.

Σε σημείο μάλιστα που αρκετοί συνάδελφοι είχαν αρχίσει να επισκέπτονται το Ταμείο ασφάλισης αποδεχόμενοι  την  επιστολή μαιμού του Μάναλη ως δήθεν καταγγελία σύμβασης, για να μπουν και στην ανεργία, νομιμοποιώντας αυτοί την απόλυση τους.


Kαι την διοίκηση του ταμείου στην ίδια κατεύθυνση να παίζει το ίδιο παιχνίδι με την Κυβέρνηση.

   Από χθες όμως διάφοροι βουλευτές της ΝΔ είχαν αρχίσει την μουρμούρα.  Ότι  δήθεν είναι πολλά τα λεφτά για τις αποζημιώσεις.


Πρώτης τάξεως στημένο σκηνικό δηλαδή…


Στο συντονιστικό της ΕΡΤ άρχισαν να τους σώζουν τα φίδια και χτες  το μεσημέρι η κ. Μάχη Νικολάρα εκ μέρους τους, επισκέφθηκε την  ΕΣΗΕΑ ζητώντας από το ΔΣ  να κάνει διάβημα  προ τους βουλευτές γα να μην  βγει από το πολυνομοσχέδιο η  επίμαχη διάταξη   108 άρθρο και να πάρουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ολόκληρη τη  αποζημίωση, δηλαδή χωρίς πλαφόν.

   Σε ερώτηση αν με το διάβημα αυτό η ΕΣΗΕΑ ζητάει στην ουσία να γίνουν απολύσεις υπήρξε πανδαιμόνιο.


Και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.


   Με τα πολλά το ΔΣ αποδέχτηκε την πρόταση Τσαλαπάτη ότι οφείλουμε να υπερασπισθούμε την εργασία των συναδέλφων στην ΕΡΤ. Να γίνει όμως και διάβημα για να μείνει η διάταξη . Όχι όμως με την διατύπωση  ότι από το πλαφόν εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που  η σύμβαση τους λύεται με την ΚΥΑ Στουρνάρα - Κεδίκογλου (φωτογραφία για την ΕΡΤ) Επειδή αυτό ισοδυναμεί με συνομολόγηση από την ΕΣΗΕΑ των απολύσεων.


Να  ζητηθεί  η κατάργηση του «πλαφόν» στην αποζημίωση για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που προσελήφθησαν και απασχολούνται ( ΠΧ όπως και στην ΕΡΤ) με ΣΣΕ και να κατοχυρωθεί έτσι το αναφαίρετο δικαίωμα τους.


   Πάνω όμως που ανατέθηκε η αναδιατύπωση της διάταξης, σε παριστάμενο νομικό, έφθασε στο ΔΣ η πληροφορία ότι μετά την άρνηση Βορίδη να ψηφίσει η ΝΔ το συγκεκριμένο άρθρο, ο Στουρνάρας το απέσυρε από το πολυνομοσχέδιο για να κάνει άλλη διατύπωση ο Καψής.


Και ο Τρίμης με τους συνεταίρους τους χωρίς να χάσει λεπτό βρήκε τη λύση:
-Απεργία από την Παρασκευή στα ιδιωτικά κανάλια.
 Και ξερό ψωμί…


  O γνωστός Π. Καψής

  Να εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, κάλεσε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ο Παντελής Καψής, στη συνάντηση που έγινε χτες. Ο υφυπουργός εξέφρασε την επιθυμία να μεταδώσει δελτίο ειδήσεων, με διευθυντή και εργαζόμενους που θα ορίσει  ίδιος, πριν από το μεταβατικό στάδιο, λόγω και της επίσκεψης Σόιμπλε και υποσχέθηκε πως θα περάσει από το θερινό τμήμα της Βουλής, άλλη διάταξη για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

    Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής επιμένει στο μπαράζ των ραδιοτηλεοπτικών του εμφανίσεων να αυτοαναιρείται και να ψεύδεται με κορωνίδα το ότι αποκαλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ καταληψίες.

  Το σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο Αγ. Παρασκευής, στην ΕΤ3 Θεσσαλονίκης και στα 19 Περιφερειακά Ραδιοτηλεοπτικά Κέντρα της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα συνεχίζουν από τις 11 Ιουνίου να παράγουν πλήρες δημοσιογραφικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, αναδεικνύοντας τις παράνομες και θεσμικά έωλες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει στον κ. Π. Καψή ότι μοναδικός καταληψίας είναι η κυβέρνηση. Επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ, εξακολουθεί να αρνείται κατά τις επιταγές του ΣτΕ να επαναφέρει το σήμα της ΕΡΤ και αντ’ αυτού οι δημόσιες συχνότητες της ΕΡΤ έχουν καταληφθεί από το παράνομο ψευδεπίγραφο μόρφωμα της «ΔΤ». 

 Εκβιάζει τους 2.656 εργαζόμενους της ΕΡΤ με μόνο 500 θέσεις εργασίας ανακαλύπτοντας αίφνης πρόβλημα… χωρητικότητας στα κτήρια της Κατεχάκη, τα οποία ο ίδιος είχε αποκλείσει στις παράνομες συμφωνίες για την εκπομπή της «ΔΤ».

  Και επιμένει να σύρει τους εργαζόμενους σε υπογραφές συμβάσεων, οι οποίες για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή φαντάζουν ως ο μοναδικός δρόμος νομιμοποίησης της παρανομίας.
πηγή 

 Oι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, στέλνουν πίσω στον Καψή το τελεσίγραφο...

 Να παραμείνουν στο Ραδιομέγαρο, διεκδικώντας τη διασφάλιση των εργασιακών τους θέσεων, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, στην γενική συνέλευση που ολοκληρώθηκε νωρίτερα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, συζητήθηκαν οι προτάσεις του Παντελή Καψή και αποφασίστηκε ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν διεκδικώντας όχι ειδική μεταχείριση ως προς τις αποζημιώσεις αλλά τη διασφάλιση των εργασιακών θέσεων.

Για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι καλούν τον υφυπουργό σε διάλογο αλλά τονίζουν ότι αυτή τη φορά ο διάλογος θα πρέπει να γίνει «με έντιμα μέσα και επιχειρήματα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg