Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή προς "καναλάρχες"...

Τις τελευταίες μέρες, τα Megaλα κανάλια μας βομβαρδίζουν με γεγονότα, που διαδραματίζονται με επίκεντρο την Χρυσή Αυγή. Η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφανθεί...
Ωστόσο, μέχρι οι δικαστές να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις, θα έχει μεσολαβήσει σημαντικό χρονικό διάστημα, εντός του οποίου θα έχουν συντελεστεί στη χώρα μας τεράστιας σημασίας οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών γεγονότων...
Το σίγουρο είναι ότι τον Μάιο του 2014 θα διεξαχθούν στη χώρα μας οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές εκλογές. Εντούτοις, πολύ πιθανό είναι, η δυναμική των πολιτικών εξελίξεων να είναι τέτοια (παραίτηση κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, κ.ά.), που να εξαναγκάσουν τον πρωθυπουργό της χώρας, να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές. 
Ανεξάρτητα του γεγονότος, αν τις επόμενες βδομάδες διεξαχθούν εθνικές εκλογές, η οικονομική πραγματικότητα είναι ζοφερή και αμείλικτη. 
Η σημερινή ή η οποιαδήποτε μετεκλογική κυβέρνηση, θα πρέπει να διαχειριστεί μια δημοσιονομική κατάσταση, που είναι κατά πολύ χειρότερη από την περσινή. Η τρόικα, δηλαδή οι προστάτιδες δυνάμεις, έχουν τον πρώτο λόγο. Η Ελλάδα ζούσε, ζει και θα ζει με δανεικά. Αυτή είναι η μοίρα μας. Ανίκανες μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, βουτηγμένες στη μίζα και τη διαφθορά, πήραν ένα δημόσιο χρέος από τα 4 δις ευρώ το 1974 και το εκτόξευσαν το 2013 στα 450 δις ευρώ. 
Πώς είναι δυνατόν μια χώρα, της οποίας το 90% του δημοσίου της χρέους είναι εξωτερικό και σχεδόν τριπλάσιο του εθνικού της προϊόντος, να καταφέρει να ανταποκριθεί στο μέλλον στις υπερβολικές δαπάνες εξυπηρέτησής του; 
Η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδος οφείλεται στην κρίση ανταγωνιστικότητας της εθνικής μας οικονομίας. Η χρεοκοπία των δημοσίων οικονομικών, αναζητά τις ρίζες της στη χρεοκοπία των κοινωνικών-πολιτικών θεσμών. 
Αν την επόμενη εικοσαετία, η ελληνική οικονομία δεν πετύχει μέσους αναπτυξιακούς ρυθμούς γύρω στο 5%, το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμο. 
Πώς όμως το δημόσιο χρέος θα καταστεί βιώσιμο, όταν η κρίση ανταγωνιστικότητας του οικονομικού μας συστήματος είναι δομική και παρατεταμένη, συντελώντας στην διαιώνιση των αρνητικών αναπτυξιακών ρυθμών και την εκτόξευση της ανεργίας σε πρωτοφανή επίπεδα; Την απάντηση, ας μας τη δώσουν οι πανελίστες των Megaλων καναλιών.
Γεώργιος Βἀμβουκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg