Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Κύριε Δένδια... ακόμα δεν υποβάλατε παραίτηση;

Πηγή NewsAction

Και τώρα τι;

Tο... επικοινωνιακό show που ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου με τις «συλλήψεις των έξι της» Χρυσής Αυγής, τη μεταγωγή τους με χειροπέδες, τις έρευνες στη Βουλή και τα υπόλοιπα... εφέ, πλησιάζει προς το τέλος του....


  • kostas papadopoulosΤετάρτη μεσημέρι και το... επικοινωνιακό show που ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου με τις «συλλήψεις των έξι της» Χρυσής Αυγής, τη μεταγωγή τους με χειροπέδες, τις έρευνες στη Βουλή και τα υπόλοιπα... εφέ, πλησιάζει προς το τέλος του. Λίγες ώρες πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης να αφεθούν ελεύθεροι οι κ.κ. Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος, ο πρωθυπουργός σχεδόν πανηγυρικά μιλούσε από την άλλη όχθη του Ατλαντικού για το.. γεγονός ότι «τελείωσε» με την Χρυσή Αυγή και δήλωνε πως η ηγεσία της βρίσκεται στη φυλακή.
  • Του Κώστα Παπαδόπουλου
    Δημοσιογράφου, papadkos@gmail.com
  • Εδώ και αρκετές ημέρες, πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το επικοινωνιακό show της κυβέρνησης, είχε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε κάθε τόνο πανηγύριζε και αυτός ότι «τελείωσε» με την Χρυσή Αυγή, χάρη στην πρωτοφανή ταχύτητα που επέδειξαν Αστυνομία και Δικαιοσύνη. Το μήνυμα που περνούσε στην κοινή γνώμη, είναι πως όντως η «περιπέτεια» με το εθνικιστικό κόμμα οδεύει προς το τέλος, μετά και το «ξήλωμα» στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ., τις συλλήψεις αξιωματικών του Σώματος, το πλήθος μαρτυριών, τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητα κ.ά.
  • Δυστυχώς, όμως, αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πως σε αυτή τη χώρα τα πάντα γίνονται στο πόδι και με αποκλειστικό σκοπό το «φαίνεσθαι». Για μία ακόμη φορά ξεχάσαμε την ουσία, κάτι που άλλωστε δεν είναι πρωτοφανές για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση -ας μην ξεχνάμε το... τραγελαφικό success story. Οταν οι συνταγματολόγοι εξέφρασαν τις αμφιβολίες για τον αν και κατά πόσο μπορεί αυτό το κατηγορητήριο να οδηγήσει στη φυλακή τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στην καλύτερη αμφισβητήθηκαν στην χειρότερη λοιδορήθηκαν. Από ποιους; Από τους λάτρεις του επικοινωνιακού show, συμβούλους και συνεργάτες, του Αντώνη Σαμαρά.
  • Μετά τους απίστευτα κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης -ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ-, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επιστρέφουν στο Κοινοβούλιο έτοιμοι να βάλλουν κατά πάντων. Νιώθοντας «δικαιωμένοι» θα μιλήσουν για πολιτική δίωξη, θα κερδίσουν ένα ακόμη ποσοστό από την αμφιταλαντευόμενη ελληνική κοινωνία -αλήθεια, θυμάται κανείς τη δολοφονία Φύσσα;-, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα ενισχύσει την υποψηφιότητα του για δήμαρχος Αθηναίων και φυσικά θα ξεσαλώσουν εναντίον των δημοσιογράφων.
  • Αλήθεια, πιστεύει κανείς στην κυβέρνηση, ότι στα μάτια πολλών Ελλήνων πολιτών που αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται ακόμα και να αγοράσουν μία φρατζόλα ψωμί, η Χρυσή Αυγή δεν «ανέβηκε» μετά από αυτό το επικοινωνιακό show που αποδείχθηκε φιάσκο; Εγραψα πριν από μερικές ημέρες ότι η Χρυσή Αυγή είναι περισσότερο πρόβλημα του πολιτικού συστήματος και λιγότερο της κοινωνίας. Δυστυχώς δικαιώθηκα, ενώ το πλέον τραγικό είναι πως ούτε με αυτούς «τελείωσε» η κυβέρνηση, ούτε φυσικά πρόκειται να γίνει κάτι προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ουσιαστικά προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας, του σάπιου πολιτικού συστήματος, της αναξιοκρατίας κ.ά.
  • Τι σημαίνει αυτό; Πως το «κτήνος» για το οποίο έχει γράψει ο Μπέρτολ Μπρεχτ όχι απλά δεν νικήθηκε, αλλά είναι εδώ λαβωμένο και πιο επικίνδυνο από ποτέ. Και όλοι ξέρουν πως ο νόμος της φύσης είναι πως τα λαβωμένα «κτήνη» είναι πολύ πιο επικίνδυνα...
  • Υ.Γ.: Κύριε Δένδια ακόμα δεν υποβάλατε παραίτηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg