Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....."Λουκέτο" στα καταστήματα της Sprider Stores

Βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση.
Την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων της προχωρά από αύριο 1η Οκτωβρίου 2013 η Sprider Stores.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την..... υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση την κατάσταση επιδείνωσαν μεταξύ άλλων η παρατεταμένη ύφεση που έπληξε τον κλάδο της ένδυσης και υπόδησης, καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς στις κεντρικές αποθήκες και εγκαταστάσεις της εταιρείας, η άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να την αποζημιώσουν έστω και μερικώς, αλλά και η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε προμηθευτής της.
Η εξέλιξη αυτή, συνεχίζει η εταιρεία, σηματοδοτεί το τέλος μιας γόνιμης και επιτυχημένης επιχειρηματικής πορείας 30 και πλέον ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία, βασισμένη σε ένα πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης, επεκτάθηκε σημαντικά στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, καλύπτοντας αποτελεσματικά τις ανάγκες ένδυσής και υπόδησης των νοικοκυριών κάθε χώρας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, προχώρησαν στη διεξοδική μελέτη και διερεύνηση κάθε πιθανής λύσης που θα μπορούσε να αποτρέψει την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη. Πραγματοποιήθηκαν επαφές με επενδυτές και τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ωστόσο το ευρύτερο περιβάλλον ύφεσης, οι ασφυκτικές συνθήκες έλλειψης ρευστότητας αλλά και η ουσιαστική άρνηση στήριξης από την πλευρά των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κατέστησαν όλες τις προσπάθειες άγονες.
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την ευρύτερη εταιρική οικογένεια της Sprider Stores, η εταιρεία θα εστιάσει όλες της τις προσπάθειες και θα συμπράξει με κάθε τρόπο, στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς το προσωπικό.
Ασφυξία
Η εταιρεία, υποστηρίζει, ότι έχοντας καταφέρει να αναδιαρθρώσει ουσιαστικά το δίκτυο πωλήσεων της, αλλά και το κόστος λειτουργίας της, διέθετε όλα τα εχέγγυα ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί σε ένα βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης. “Δυστυχώς η ταμειακή ασφυξία στην οποία καταδικαστήκαμε δεν κατέστησε δυνατή την ομαλή τροφοδότηση των καταστημάτων μας με εμπόρευμα και έθεσε τα θεμέλια για την οριστική διακοπή της λειτουργίας τους”.
Κλείνοντας, η εταιρεία αναφέρει ότι θα παραμείνει ένας υπεύθυνος φορέας και θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται στα πρότυπα υψηλής αξιοπιστίας και επιχειρηματικής ηθικής που την χαρακτήρισαν όλα αυτά τα χρόνια, τιμώντας όσο είναι εφικτό τις υποχρεώσεις της. Προς το σκοπό αυτό, θα αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο η καθ' όλα σημαντική πάγια περιουσία της εταιρείας με βασικό γνώμονα την ικανοποίηση των εργαζομένων και των λοιπών πιστωτών όπως ο νόμος ορίζει.
Να σημειωθεί ότι οι συνολικές υποχρεώσεις της εισηγμένης, στις 30/06/2013 ανήλθαν σε 96,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 60 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις ενώ στο α' εξάμηνο οι πωλήσεις της μειώθηκαν στο μισό σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, (περίπου 21,6 εκατ. ευρώ) και οι καθαρές ζημιές ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος στις 30/06/2013 απασχολούσε 887 υπαλλήλους σε Ελλάδα και εξωτερικό και διατηρούσε 61 σημεία πώλησης, εκ των οποίων 54 καταστήματα βρίσκονταν στην Ελλάδα, 3 στην Ρουμανία και 4 στην Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg