Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Συνέχιση των απεργιών αποφάσισαν οι διοικητικοί του ΕΜΠ - Ενταση και λιποθυμίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


 Νεες απεργίες αποφάσισαν οι διοικητικοί του ΕΜΠ


- Όμηροι πλεον των απεργών οι φοιτητές σε δυο από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας
- Οι διοικητικοί του Πολυτεχνείου αποφάσισαν μια 24ωρη για αύριο και 48ωρη από Δευτέρα
- Δεν εμπιστευόμαστε τον Αρβανιτόπουλο δηλώνουν οι διοικητικοί
- Αναμένεται η απόφαση των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας
- Η συνέλευση διακόπηκε λόγω της έντασης που επικρατεί και της λιποθυμίας μιας γυναίκας
..
Κι ενώ τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε μια αχτίδα αισιοδοξίας ότι είχε αρθεί το αδιέξοδο μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων και του υπουργείου Παιδείας, όλα οδηγούνται σε αδιέξοδο με τους φοιτητές να είναι όμηροι των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο φάνηκε να κάνει βήματα πίσω και παρά τις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ του υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις αλλά και με τους διοικητικούς, οι τελευταίοι δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τον υπουργό και τις δεσμεύσεις πουανέλαβε ενώπιόν τους!

Ετσι, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο αποφάσισαν νεα 24ωρη απεργία για αύριο και 48ωρη απεργία από την Δευτέρα!

Οι διοικητικοί του ΕΜΠ συνεδρίαζαν από το πρωί όπως και οι συνάδελφοί τους του Πανεπιστημίου Αθηνών οι οποίοι όμως δεν έχουν αποφασίσει ακόμα.

Ειδικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας  η συνεδρίαση γίνεται σε κλίμα έντασης αφού οι διοικητικοί εμφανιζονται μοιρασμένοι στα δυο.

Ενδεικτικό της έντασης ήταν και το γεγονός ότι αποδοκιμάστηκε έντονα ένας από τους διοικητικούς ο οποίος μετείχε στην χθεσινή συνάντηση με τον Αρβανιτόπουλο. Ο συνδικαλιστής, προτεινε στην γενική συνέλευση να σταματήσουν οι απεργίες και τότε επικράτησε πανδαιμόνιο. Πολλοί που διαφωνούσαν άρχισαν να φωνάζουν και να λένε ότι δεν έχουν πειστεί από τις προθέσεις του Αρβανιτόπουλου.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 14.00 και λόγω της όξυνσης των πνευμάτων μια γυναίκα λιποθύμησε. Επι τόπου έφτασαν μηχανές με μέλη του ΕΚΑΒ και αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg