Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Το νέο κεντροαριστερό σχήμα που οδηγεί νομοτελειακά σε διάλυση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

assets_LARGE_t_420_54261790
Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διεργασίες για τη συγκρότηση του νέου Κεντροαριστερού σχήματος που φιλοδοξεί να απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και παράλληλα να απεγκλωβίσει δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία...


Μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν ένα νέο κεντροαριστερό κόμμα να καταλαμβάνει ζωτικό χώρο και να διεκδικεί ψήφο από ένα ποσοστό που είναι πολλαπλάσιο από αυτό που συγκεντρώνουν μαζί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν αρχίζει για τα καλά οι διεργασίες για τη συγκρότησή του.

Ταυτόχρονα Βενιζέλος και Κουβέλης καταβάλλουν εναγώνιες προσπάθειες προκειμένου να μπλοκάρουν το φιλόδοξο σχέδιο το οποίο όμως θα σημάνει τη δική τους πολιτική αποστρατεία.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Βενιζέλος επιτίθεται με μανία κατά τη Τρόικας και του Γιάννη Στουρνάρα για νομοσχέδια τα οποία προβλέπει το μνημόνιο που ο ίδιος ψήφισε. Πάντως η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αποφασισμένη να προσχωρήσει στο νέο σχήμα για λόγους επιβίωσης εκτός από τέσσερις βουλευτές οι οποίοι μιλάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βενιζέλος έχει μείνει με σταθερό σύμμαχο τον Πάρι Κουκουλόπουλο και έφτασε σε σημείο να συζητάει ακόμα και την παράδοση της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ στον Θάνο Μωραϊτη.

Το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς έχει ήδη συγκροτήσει ένα άτυπο πολιτικό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν στελέχη που είχαν στενή σχέση με τον Κώστα Σημίτη.

Πρόκειται για τους Τάσο Γιαννίτση, Αλέκο Παπαδόπουλο, Νίκο Χριστοδουλάκη, Γιώργο Φλωρίδη και Αρίστο Δοξιάδη. Το άτυπο πολιτικό συμβούλιο πλαισιώνεται και από άλλα στελέχη που έχουν επιφορτιστεί διάφορους ρόλους. Στην ομάδα αυτή ανήκουν οι: Γιάννης Βούλγαρης, Νίκος Μπίστης, Σωτήρης Βαλντέν, Έκτωρ Νασιώκας, Αθηνά Δρέττα, Γιώργος Παγουλάτος, Γιάννης Καλογήρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες συγκροτείται και μια ομάδα που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς επίσης και μια επιτροπή από στελέχη τα οποία έχουν επιρροή στο συνδικαλιστικό χώρο.

Το νέο κόμμα αναμένεται να έχει συγκροτηθεί μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου ενώ στην πρώτη φάση δεν πρόκειται να ανακοινωθεί η συμμετοχή του Κ. Σημίτη ο οποίος θα προσκληθεί να αναλάβει την αρχηγία λίγο πριν από τις ευρωεκλογές.




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg