Φωτογραφία: fosphotos |
Πεπεισμένες πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξακολουθεί να θαυμάζει τον Αδόλφο Χίτλερ, το ναζισμό και τη χούντα παρουσιάζονται οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής...
Δίχως να έχουν πειστεί για τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του αρχηγού της ΧΑ και κυρίως εκτιμώντας πως αν αφεθεί ελεύθερος θα συνεχίσει την εγκληματική δραστηριότητά του, οι ανακρίτριες επικαλέστηκαν αυτά τα επιχειρήματα προκειμένου να απορρίψουν την αίτηση αποφυλάκισης του κ. Μιχαλολιάκου.
Μάλιστα, οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου επικαλέστηκαν και τη φράση του αρχηγού της ΧΑ, όταν από το βήμα της Βουλής την ημέρα της γιορτής για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας είχε πει «εσείς λέτε ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 1974, εμείς λέμε ότι αποκαταστάθηκε το 1967». Αυτή η φράση, σύμφωνα με τις δύο δικαστικές λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση, καταδεικνύει την ιδεολογία που διακατέχει τη ΧΑ αλλά και την πρακτική της δράσης της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στη διάταξή τους οι ανακρίτριες επισημαίνουν ότι η Χρυσή Αυγή διατηρεί μέχρι σήμερα την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, «ήτοι το θαυμασμό στον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς ως και το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου» καθώς επίσης και την άρνηση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας «παρά τις περί αντιθέτου δημόσιες όψιμες διαβεβαιώσεις του κατηγορουμένου», των βουλευτών και των στελεχών του.
Στον Νίκο Μιχαλολιάκο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο ανακρίτριες αποδίδουν τον πλήρη έλεγχο της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και το ότι καθορίζει τις αρχές και το πλαίσιο όπως και τα μέσα δράσης της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της Χρυσής Αυγής, «ανεξάρτητα αν γνώριζε ή όχι κάθε επιμέρους δράση της».
Μάλιστα, για να ενισχύσουν αυτό το επιχείρημα, οι ανακρίτριες ανέφεραν στη διάταξη συγκεκριμένα περιστατικά. Ανάμεσά τους, η οργανωμένη επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα, η οργανωμένη επίθεση από 20 μέλη της ΧΑ σε βάρος του ανοιχτού κοινωνικού χώρου «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα όπου τραυματίστηκαν δύο άτομα, ένα εκ των οποίων κινδύνευσε να πεθάνει. Ακόμη γίνεται αναφορά στην οργανωμένη επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη και εκείνη που έγινε σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στον Πειραιά.
Παράλληλα, οι ανακρίτριες θεωρούν όπως όλα δείχνουν ότι αν ο κ. Μιχαλολιάκος αφεθεί ελεύθερος, θα συνεχίσει την ίδια εγκληματική δραστηριότητα. Δεν δέχονται επίσης τους ισχυρισμούς του περί αδυναμίας του, λόγω της κρατήσεώς του να ασκήσει τα βουλευτικά του καθήκοντα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, οι δύο δικαστικοί λειτουργοί υπογραμμίζουν ότι ο αρχηγός του κόμματος έχει δυνατότητα να ζητήσει σχετική άδεια από το αρμόδιο όργανο της Πολιτείας, δηλαδή «το Συμβούλιο των Φυλακών». Οπως αναφέρεται μάλιστα, οι πολιτικές επιπτώσεις της προσωρινής κράτησης που επικαλείται ο κατηγορούμενος, δεν ασκούν οποιαδήποτε έννομη επιρροή στη κρίση των δικαστικών αρχών ούτε επηρεάζουν τη δικαστική διερεύνηση της κατηγορίας σε βάρος του ίδιου, των βουλευτών, των στελεχών και των μελών της Χρυσής Αυγής.
Επιπλέον, από την έρευνα οι δύο ανακρίτριες έχουν εντοπίσει 12 νέους κατηγορούμενους, που θα κληθούν σε απολογία τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για άτομα που εμπλέκονται στις δικογραφίες που αφορούν την ανθρωποκτονία Πακιστανού ποδηλάτη στα Πετράλωνα, την επίθεση σε 17χρονο μαθητή από το Παλαιό Φάληρο, την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στην Ηλιούπολη και τον εμπρησμό στο καφέ μπαρ «Κουαντρό» στην πλατεία Αμερικής, ιδιοκτησίας αλλοδαπού.
Τις επόμενες ημέρες οι δύο Εφέτες θα αποφανθούν και για την αίτηση αποφυλάκισης του Χρήστου Παππά της οποίας την απόρριψη έχει ήδη προτείνει ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg