Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Le Figaro: Μέρκελ και Ολάντ, τα "βλέπουν αλλιώς"

Le Figaro: Μέρκελ και Ολάντ αναζητούν κοινή θέση για Ελλάδα και ΕΕ

«Ελλάδα, ΕΕ: Μέρκελ και Ολάντ αναζητούν κοινή θέση» είναι ο τίτλος της γαλλικής Le Figaro σχετικά με τη συνάντηση που είχαν στο Στρασβούργο, παρουσία του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Εκπρόσωπος του Μάρτιν Σουλτς είπε ότι η ατμόσφαιρα ήταν φιλική και εποικοδομητική.

Τι συζητήθηκε; «Οι διμερείς σχέσεις, η συνεργασία στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά και όλα τα τελευταία γεγονότα».

Επίσημες δηλώσεις δεν έγιναν από καμία πλευρά μετά το πέρας του δείπνου που έγινε σε αλσατικό εστιατόριο του Στρασβούργου.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι επρόκειτο για το ραντεβού που αναβλήθηκε λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Από εκείνες τις επιθέσεις μέχρι την 30ή Ιανουαρίου άλλαξαν αρκετά στην Ευρώπη, όπως για παράδειγμα η κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας επισημαίνεται ότι Βερολίνο και Παρίσι έχουν επιλέξει διαφορετικούς δρόμους στην αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος.

Η Ανγκελα Μέρκελ καθυστέρησε στην αποστολή συγχαρητηρίου μηνύματος στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ έσπευσε να προσκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο των Ηλυσίων.


Μπορεί η Γαλλία να είναι μία από τις χώρες που δεν συζητά τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, ωστόσο, στους κόλπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος υπάρχει η άποψη ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει ένα επιχείρημα να χαλαρώσει η αυστηρότητα στην Ευρώπη.

Το Βερολίνο από την άλλη, συνεχίζει η εφημερίδα, δεν θέλει να πιστέψει ότι το Παρίσι θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα για τη δημιουργία ενός «μετώπου αντι-Μέρκελ» στην Ευρώπη.
























πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg