Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ένας υπεραισιόδοξος Πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός κ Σαμαράς, μας δήλωσε περιχαρής, μετά την ολοκλήρωση σχετικής σύσκεψης στο υπουργείο Περιβάλλοντος,  ότι η χώρα θα αποκτήσει έσοδα έως και 150 δισ. ευρώ στη διάρκεια των επόμενων 25-30 ετών, (και ολογράφως: Είκοσι Πέντε έως Τριάντα Ετών), που θα αποφέρει η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και το Ιόνιο…


Θα ήθελα να του υπενθυμίσω, πως κάλλιστα θα μπορούσε να έλθει αντ αυτού, σε επαφή με την  Νορβηγική εταιρεία, που τον Μάρτιο του 2010, υπό την τότε κυβέρνηση του παΣΟΚ,  απευθύνθηκε και πρότεινε στον υφυπουργό κ.Μανιάτη, (ο ίδιος άνθρωπος και σήμερα –καθόλου-περιέργως πως), με οχλήσεις μέσω του Οργανισμού Scandic Org προς την Ελληνική κυβέρνηση, εκτός από τη δωρεάν μελέτη, έρευνα, εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων,  χρηματική ενίσχυση 250 δισεκατομμυρίων ευρώ (250.000.000.000, αντί του σημερινού ανακοινωθέντος των 150 δις ), σε βάθος μάλιστα πέντε (5) μόλις ετών με δόσεις,  χωρίς όρους, και απόδοση σε αναλογία 80-20% των κοιτασμάτων (το 20% στην Ελλάδα).

Παράλληλα δε, δεσμευόταν για την κάλυψη του 90%  των θέσεων εργασίας, (εκτός των τεχνογνωσικών φυσικά, μιας και δεν τη διαθέταμε), αποκλειστικά από την Ελλάδα καθώς και η οποιαδήποτε συμφωνία προέκυπτε, (πχ ναυπήγησης, μεταφορών κλπ), να γίνεται  επίσης αποκλειστικά από την Ελλάδα!!

Για την ιστορία, η τότε, (μοιραία σε πάμπολλα επίπεδα), κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου, δεν απάντησε ποτέ σ αυτήν την πρόταση,  ενώ αντίθετα ο συγκεκριμένος οργανισμός,  έλαβε ενημερωτικό δελτίο παρακαλώ, από μια κοινοπραξία ΗΠΑ-Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα !!!

Να υποθέσω λοιπόν, πως υπάρχει αγαστή συνεργασία στις γεωπολιτικές αποφάσεις για την Πατρίδα, μεταξύ Αντωνίου Σαμαρά και Γεωργίου Παπανδρέου και των «συμμαχικών» δυνάμεων;;
(Και εδώ τίθεται το μέγιστο ερώτημα: Πως  «συμμαχούν» τα συμφέροντα της Ελλάδας, και συμπίπτουν με αυτά των υπερατλαντικών – και όχι μόνον – «πετρελαιάδων»;;;;)

Να υποθέσω ότι η αντίληψη και των δύο, (του Αντωνίου και του Γεωργίου), βρίσκεται στα ίδια επίπεδα;;

Ή, τελικώς, να καταλήξω στο πασιφανές συμπέρασμα, ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, θεωρεί τους υπηκόους του παντελώς ηλίθιους και χαμηλής νοημοσύνης, τέτοιας που να μην αντιλαμβάνονται τα προεκλογικά του πυροτεχνήματα;;

Γρηγόρης Δεσύπρης
Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας / Κόμματος - "Νέα ΜΕΡΑ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg