Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Δεν έπεισε ο Κορτζίδης για την παράνομη λειτουργία του λούνα παρκ



Τρεις ημέρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 13χρονου αγοριού και τον σοβαρό τραυματισμό της εννιάχρονης αδερφής του στο παράνομο λούνα παρκ, ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης επικαλέστηκε τέσσερις αιτίες για την λειτουργία του εν λόγω παιδότοπου.


Σύμφωνα με τον Χρήστο Κορτζίδη:

1) Ο Δήμος δεν έδωσε άδεια λειτουργίας στο λούνα παρκ επειδή υπάρχει «πολυδαίδαλο θεσμικό πλαίσιο» λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων

2)  Ο Δήμος δεν είχε ανάλογη εμπειρία

3)  Η επιχείρηση δεν κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά

4)  Ο Δήμος θεώρησε ότι η λειτουργία του παιδότοπου θα ήταν προσωρινή και άρα δεν ήταν απαραίτητη η σχετική άδεια.


Γεννούνται Ερωτήματα

Γιατί επετράπη η χρήση επί μακρόν της επιχείρησης σε Κοινόχρηστο Χὠρο του Δήμου και μάλιστα αφού ο ίδιος παραδέχεται πως δεν είχαν κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά;;

Πως με την - κατά δήλωση -  "έλλειψη ανάλογης εμπειρίας" ο Δήμος θεώρησε πως δεν ήταν απαραίτητη η σχετική άδεια;;

Τα περί «πολυδαίδαλου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας» τέτοιων επιχειρήσεων, δεν ισχύουν και σε άλλους Δήμους της Αττικής (πχ Γλυφάδας), που κατά καιρούς φιλοξενεί νομίμως ανάλογες;; Μήπως αυτό αποδεικνύει την ανεπάρκεια της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής;;

Κατά τα λοιπά:

Η έρευνα των αρμοδίων θα δώσει απαντήσεις αν κρίναμε σωστά ή όχι, συνέχισε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης εκφράζοντας την ελπίδα τα συμπεράσματα της έρευνας να εξαχθούν σύντομα.

Παράλληλα, ο κ. Κορτζίδης, ως "γνήσιο τέκνο" μιας κακώς εννοούμενης παλαιοκομματικής σκέψης και αντίδρασης σε ένα τραγικό γεγονός, δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά του σε όσους «επιχείρησαν να αξιοποιήσουν ένα τραγικό γεγονός» για να τον «βγάλουν από την μέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg