Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Μαζί με την αγαπημένη μας σήμερα στις 22:00


http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/249f72e0bba44d9005f4ed5190fb15a6_XL.jpg


Μετά την εκπληκτική εμφάνιση και την νίκη κόντρα στην Ισπανία το απόγευμα της Πέμπτης, η εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει το βράδυ (22:00, ΑΝΤ1) την οικοδέσποινα του θεσμού, τη Σλοβενία.
Στόχος και σε αυτό το ματς είναι η νίκη, που θα λειάνει τις δυσκολίες, στον δρόμο προς τα προημιτελικά...


Απών από το αποψινό ματς, αλλά και για το υπόλοιπο ευρωμπάσκετ, θα είναι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος τραυματίστηκε και επιστρέφει στη χώρα μας.

Το πλάνο του Αντρέα Τρινκιέρι έχει εστιάσει στον περιορισμό των Γκόραν Ντράγκιτς και Μπόστιαν Νάχμπαρ, που αποτελούν τα σημεία αναφοράς στην επίθεση της Σλοβενίας. Πιθανώς η Εθνική να ρισκάρει «δίνοντας» κάποια τρίποντα στους γηπεδούχους βασιζόμενη στα χαμηλά ποσοστά τους από τα 6,75μ. Όσον αφορά στην επίθεση, η ελληνική ομάδα θέλει να αξιοποιήσει την κακή άμυνα των γκαρντ των αντιπάλων, αλλά και να εξουδετερώσει τους ψηλούς της-Μπέγκιτς και Βίντμαρ-που συχνά μετατρέπουν τη ρακέτα σε ναρκοπέδιο.

Μπουρούσης κατά κύριο λόγο και Καββαδάς κατά δεύτερο θα μοιραστούν τα καθήκοντα στη θέση «5» ελλείψει-πλέον-του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, δίχως να αποκλείεται η χρησιμοποίηση στη θέση αυτή του Φώτση, που μπορεί να ανοίξει το παιχνίδι με το καλό μακρινό του σουτ.

Τα σενάρια πρόκρισης

Με δύο νίκες, η Εθνική θα είναι σίγουρα στους «8». Αυτό θέλουν όλοι στις τάξεις της ομάδας και αρνούνται να μπουν στη διαδικασία να εξαρτηθούν από άλλα αποτελέσματα. Όμως ακόμη και με ήττα το βράδυ του Σαββάτου από τη Σλοβενία η Ελλάδα υπό προϋποθέσεις προκρίνεται στα προημιτελικά.
Αν η Ιταλία κερδίσει την Κροατία στο πρώτο ματς του Σαββάτου (15:30), η Εθνική ακόμη και με ήττα από τη Σλοβενία θα προκρίνεται εφόσον κερδίσει τη «χρβάτσκα» το μεσημέρι της Δευτέρας κι εφόσον η Φινλανδία δεν… σκαρώσει κανένα θαύμα με Ισπανία (που τότε θα μπλέξει κι αυτή σε σενάρια αποκλεισμού όμως) ή Σλοβενία.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg