Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Απώλεια - Πέθανε ο βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς

Πέθανε ο βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς

Πέθανε, σε ηλικία 71 ετών από πνευμονία ο Βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ατζέντης του Κλαιρ Ντομπς..Σύμφωνα με τον ατζέντη του, ο Χόσκινς πέθανε την Τρίτη, στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονταν...


Ο Χόσκινς είχε τιμηθεί με το βραβείο Όσκαρ το 1987 για την ερμηνεία του στο δράμα μυστηρίου «Mona Lisa», έχοντας συνυποψήφιους τον σερ Μάικλ Κέιν και τον Ρόμπι Κόλτρεϊν.

Είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την υποκριτική το 2012, μετά τη διάγνωσή ότι έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον.

Ο Μπομπ Χόσκινς γεννήθηκε στο Σάφολκ και ξεκίνησε την καριέρα του με θεατρικές παραστάσεις και στην πορεία του δόθηκαν μικροί ρόλοι σε τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσα στις οποίες το «Villains» και το «Thick As Thieves».

Όλα άλλαξαν για τον Χόσκινς όταν εμφανίστηκε στη βρετανική μίνι σειρά «Pennies From Heaven», η οποία προτάθηκε για 10 BAFTA, ανάμεσα στα οποία Καλύτερου Ηθοποιού για τον Χόσκινς.

Το μεγάλο κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε με την ταινία «Βρώμικο Σαββατοκύριακο» το 1980 και ακολούθησαν ρόλοι σε ταινίες, όπως «The Cotton Club» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, «Brazil» του Τέρι Γκίλιαμ και «Μόνα Λίζα» του Νιλ Τζόρνταν.

Στον τελευταίο ρόλο του, ο Μπομπ Χόσκινς υποδήθηκε έναν από τους επτά νάνους στην ταινία «Η Χιονάτη και ο κυνηγός» στο πλευρό της αμερικανίδας ηθοποιού Κρίστεν Στιούαρτ.

Ο Χόσκινς έγινε γνωστός στο μεγάλο κοινό με την ερμηνεία του στο ρόλο του ντετέκτιβ Έντι Βάλιαντ το 1988 στην ταινία «Ποιος σκότωσε τον Ρότζερ Ράμπιτ». Έπαιξε επίσης στις ταινίες «Η εκδίκηση του Κάπτεν Χουκ» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, και «Οι αδελφοί σούπερ Μάριο», καθώς και στο «Ταξίδι της Φελίτσια» του Ατόμ Εγκογιάν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg