O βουλευτής της ΝΔ, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.
Μεταξύ άλλων, δήλωσε: 


Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία τόνισε οτι: 


"Αυτή είναι η αίσθησή μου παρά τις δυσκολίες και παρά την πολιτική υψηλού ρίσκου που ακολουθεί η κυβέρνηση ασκώντας διεθνή πολιτική για εσωτερική κατανάλωση νομίζω ότι στο τέλος θα καταλήξουν κάπου. Θα καταλήξουν κάπου κάνοντας εκπτώσεις και σε αυτά τα οποία προεκλογικά έλεγαν.
 

Ερωτηθείς αν η θέση της ΝΔ είναι ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία ότι και αν αυτή περιλαμβάνει ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι: 

"Η θέση μας είναι ότι δεν πρέπει να εκτροχιαστούμε από την ευρωπαϊκή μας πορεία και για να μην εκτροχιαστούμε πρέπει να προσαρμοστούμε στους κανόνες που ακολουθούν όλα τα κράτη μέλη. Βεβαίως δεν μπορούμε ανέξοδα να συμφωνούμε στο κάθε τι πρέπει να προστατεύσουμε το μέσο έλληνα, την ελληνική οικογένεια και την ελληνική επιχείρηση γιατί έχει υποστεί φοβερή συρρίκνωση και του βιοτικού επιπέδου και της ρευστότητας κάτι που μπορεί να την καταστεί μη βιώσιμη αλλά το θέμα των μεταρρυθμίσεων πρέπει να προχωρήσει. Πρέπει να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε κάθε περίπτωση και από εκεί και μετά επειδή δεν έχουμε άλλη πηγή χρηματοδότησης παρά μόνο την ΕΕ είμαστε υποχρεωμένοι να συζητήσουμε με τους εταίρους και να συμφωνήσουμε κάπου".

Ερωτηθείς αν θα πρέπει ο κ. Καραμανλής να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι: 

"Ο κ. Καραμάνλης έχει αναμφισβήτητα μια μακρά κυβερνητική και διοικητική εμπειρία, εγώ έχω πει ότι τον θεωρώ εθνικό κεφάλαιο, εθνική εφεδρεία. Μακάρι να μην δημιουργηθούν οι καταστάσεις εκείνες που θα μας αναγκάσουν να πάμε σε έκτακτες λύσεις αλλά σε κάθε περίπτωση η εμπειρία του είναι πολύτιμη για όλους και για τους κυβερνώντες και γα τους αντιπολιτευόμενους". 

Για τις φωνές που λένε ότι όσο παραμένει η ίδια ηγεσία στην ΝΔ είναι πιθανόν να έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ η ΝΔ ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι: 

"Η άποψή μου είναι καθαρή, αμέσως μετά τις εκλογές όπως γίνεται σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα θα έπρεπε να ανοίξουν οι διαδικασίες ενός δημοκρατικού συνεδρίου. 
Η ΝΔ θα έπρεπε να ξανασυναντηθεί με την κοινωνική της βάση, να ακούσει και αυτούς που την ψήφισαν αλλά και αυτούς που την απέρριψαν, να κάνει την αυτοκριτική της, να αναλάβει ευθύνες σε επίπεδο προσώπων, αποφάσεων, οργάνων κλπ και να προσπαθήσει να διαμορφώσει ένα νέο αφήγημα το οποίο θα απαντά στις προκλήσεις των καιρών και θα δώσει προς τα έξω την αίσθηση ότι ανανεώνεται. 
Δυστυχώς, η διαδικασία αυτή των συνδιασκέψεων που έχει ξεκινήσει είναι μια διαδικασία η οποία δεν μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις, είναι μια διαδικασία εντυπώσεων η οποία δεν επιτρέπει στη βάση να εκφραστεί και δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές ώστε να εκφράσουμε ξανά τη δυναμική της κοινωνίας. 
Δεν είναι ποτέ αργά να φτάσουμε σε ένα συνέδριο".



πηγή